fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport

Generacija, ki še ni rekla zadnje

Čeprav se je zastor v drugi državni futsal nogometni ligi spustil že prejšnji teden, z velikim uspehom Extrema iz Sodražice, ki je kot prvak napredoval v prvo ligo, se v  sodraški športni dvorani in naokoli še vedno čuti utrip izjemnega dosežka mladega rodu sodraškega nogometa. Naj spomnimo, da sta se v zadnjem krogu – znova pred  rekordnim številom gledalcev – pomerili domači ekipi Extrema in NK Ribnica.

Čeprav je gostiteljem točka zadostovala za potrditev prvega mesta, so tekmo s sosedi vzeli z veliko odgovornostjo in že od začetka začeli z obleganjem gostujoče obrambe. Premoč so kronali v osmi minuti, ko je v polno zadel Andraž Gregorič. Za njim so se med strelce v prvem polčasu, za nedosegljivo prednost 5:0, vpisali še Žan Marolt in trikrat Luka Čop. Luka je svoj četrti in za ekipo šesti zadetek dosegel tudi v drugi minuti drugega polčasa. Čast Ribničanov je pri izidu 6:0 rešil Jure Kordiš.

Fantje, kapo dol !

O tekmi, ki je bila prava poslastica, je trener in igralec Sodražanov Nikola Jelić povedal: 

»Tako kot smo začeli, smo sezono tudi sklenili, z zmago po zaslugi celotne igralske zasedbe. Sicer uspeh ni bil naključen, saj je plod prizadevnega dela vseh v klubu«. 

Malokdo iz roda državnih prvakov se bežno spominja generacije, ki je svoj čas igrala v prvi državni ligi, a so ekipo večinoma sestavljali igralci od drugod. Danes temu  več ni tako, na kar so v klubu še toliko bolj ponosni. »Tako je. Pred leti smo določili usmeritev dela in bazo iz Sodražice prenesli v sosedne občine: Ribnico, Loški Potok, Bloke, Loško dolino. Od tam, nekaj fantov je tudi o drugod, črpamo igralski kader, ki se profilira ob strokovnih prejemih,« je Nikola izpostavil pomembnost  selektivnega pristopa v vseh starostnih skupinah. 

Nušo, Nušo vprašajte

Načrti za prihodnje so kristalno jasni. Ekipa si želi postati stabilen član prve lige. Članska ekipa, ki je bila najmlajša v ligi, je bila državni prvak tudi v U15 in v U 17. Lahko bi rekli, stroj, ki je do sedaj pred seboj vse mlel. Ali: generacija, ki še ni rekla zadnje. Vseeno nekaj igralskih osvežitev za  kakovostnejši  tekmovalni razred vendarle potrebujejo.  »Bo držalo, o imenih se bomo začeli kmalu pogovarjati,« je še dejal Nikola.

»Nušo, Nušo, vprašajte. Ona je naša predsednica in zakon. Njene zasluge pri rasti kluba so neskončne,« so po dvignjenem pokalu poudarjali mladi nogometaši. »Eno pot smo na zadovoljstvo vseh nas uspešno prehodili, smo pa na začetku druge. Ta bo polna izzivov in seveda zaradi tega tudi težja. Nik je že omenil okrepitve na igrišču, za vse pa je potreben višji finančni vložek. Neke usmeritve že imamo in ne dvomim, da jim ne bomo kos, saj glave skupaj držimo ljudje, ki znamo delati. Še enkrat bi rada izpostavila strokovnost in pedagoške manire v delu z vsemi selekcijami. Ne pozabimo, navsezadnje je ta uspeh, kot tudi prejšnji,  tudi ponos kraju,« je Nuša Ambrožič polna izzivov.  

Ko dvorana postane pretesna

Da je celotna politika kluba na pravi poti, potrjuje velik obisk na vseh tekmah, še posebej zadnjih dveh, ko se je  iskal sedež ali stoječe mesto za ogled. » Naš cilj je, da bo enako vzdušje tudi na vseh tekmah v prvi ligi,« se  predsednica veseli nove tekmovalne sezone.

Ob prevzemu predsednice je postavila jasno ločnico. Strokovnemu delu brezpogojno zaupa, držala se bo le primarne funkcije zagotavljanja finančnih in drugih pogojev za delo kluba. Ob vseh dosežkih in transparentnem poslovanju, nihče ne dvomi, da se bo  širil krog tistih, ki so pripravljeni finančno pomagati  nadaljnjem razvoju futsala v Sodražici.

Ekipo, ki je osvojila naslov državnih prvakov so sestavljali: Jure Vetrih, Nik Ambrožič, Luka Čop, Žan Štepec, Matic Belak Vivod,  Arnel Duračak, Nikola Jelić, Drejc Kljun, Lazar Đorđević, Andraž Gregorič, Jan Ambrožič, Anže Žlindra in Žan Marolt.

In še to: V slovenski futsal reprezentanci U19, ki je pred kratkim v Moldaviji priborila prvo mesto v svoji kvalifikacijski skupini, so nastopili tudi štirje Sodražani: člani Andraž Gregorič, Anže Žlindra, Luka Čop in Nik Ambrožič.

Reprezentanca U19 se je s tem uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo septembra na Hrvaškem.

 (mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki