fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Gospodarstvo & Politika Ribnica

Garažna hiša že kaže gabarite

Gradnja Medgeneracijskega centra v Ribnici je najbolj odmevna naložba lokalne skupnosti, v predvideni skupni površini 3.500 kvadratnih metrov. Dodatnih 1.650 kvadratnih metrov je namenjenih garažni hiši s 60 parkirnimi mesti. Gradbena dela potekajo z manjšo zamudo, a še vedno v okviru načrtovane dinamike.

Po rušenju stare stavbe in izkopih se je začela gradnja garažne hiše, ki danes že kaže svoje gabarite. Izvajalec del, podjetje Riko, ki je v postopku Design&Build izvedlo rušenje, projektiranje in celotno gradnjo, bo odločil, ali bo gradbišče aktivno tudi v času zime oziroma snežnih padavin, je dejal ribniški župan Samo Pogorelc. Ta ne dvomi, da bo objekt dokončan sredi poletja 2025. »Iz izkušenj vem, da je zmrzal velik sovražnik gradbenikov in da nobeno hitenje v tem času ni priporočljivo. Če se bodo stroji v zimskem času ustavili, je to kvečjemu dobro,« ne dvomi Pogorelc, ki je po stroki sicer gradbenik.

Na mestu, kjer je nekoč stal Ideal center, bo vzpostavljen nov, moderen in nizkoenergijski objekt, ki bo omogočal izvajanje različnih programskih vsebin za vse generacije. V objektu se bo nahajala sodobna kulturna dvorana s 300 do 330 sedeži, manjša multimedijska konferenčna dvorana, kavarna, zagotovljeni pa bodo tudi prostori za društva, start-up podjetja ter pisarniški prostori za delo od doma z možnostjo najema popolnoma opremljenih pisarniških miz oziroma pisarniških prostorov. Pet milijonov evrov od naložbe, ki je ocenjena na 11,7 milijona evrov, je občina pridobila s strani države.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki