fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije Aktualno Foto & video Izpostavljeno Novice Ribnica

(GALERIJA) Ribniški semenj v fotografiji

Za nami je tradicionalni, 46. Ribniški semenj. Celodnevno dogajanje, ki ga v povprečju obišče 30.000 ljudi, je postreglo s prikazi izdelave suhe robe in z zabavo, bogato kulinariko ter delavnicami za otroke.

Na sejmu se je predstavilo 25 domačih izdelovalcev suhe robe in drugih izdelkov ter 45 drugih rokodelcev iz vse Slovenije. Na 330 stojnicah je bilo na voljo vse, od žlic, metel, zobotrebcev ter lesenih in lončenih posod, pa tudi veliko drugih stvari.

Dogajanje se je začelo ob 9. uri z nagovori na osrednjem trgu Ribnice. Slavnostni govornik je bil nekdanji kmetijski minister in novi veleposlanik Slovenije v Vatikanu Franc But. Sledila je sejemska povorka, na kateri se je predstavilo 12 skupin, od izdelovalcev suhe robe in lončarjev do folkoristov, podeželskih žena in drugih.

V času sejma so na različnih prizoriščih v ožjem središču Ribnice potekali prikazi rokodelskih znanj domačih suhorobarjev, lončarjev in predic ter festival z gostujočimi rokodelci iz cele Slovenije.

Za zabavo je bilo poskrbljeno z suhorobarskimi igrami, plezanjem na zvonik cerkve v središču Ribnice, nastopi mažoretk ter koncertoma Pera Lovšina in katalonskega banda A Kontra Korrent.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki