fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Narava & zdravje Novice

(FOTO) V Ribnici narava pokazala zobe

Včerajšnji večer so najbolje prenesli tisti, ki so trdno spali. Iz Ribnice poročajo o silovitem neurju, ki sicer ni trajalo dolgo, a je za seboj pustilo precejšno škodo.

Naliv s točo in močnimi sunki vetra je gasilcem Gasilske enote Ribnica povzročil ogromno dela. Največ težav je povzročal ravno veter. Posredovali so na več kot 30 lokacijah. “Razkritih je več streh stanovanjskih hiš. Prav tako je podrtih več dreves. Na terenu je 9 gasilskih društev z vsemi razpoložljivimi vozili ter okoli 60 gasilcev,” so sporočili ponoči.

Center Ribnice je poln podrtih dreves, pretrganih napeljav. Večer so prebivalci preživeli v temi, prišlo je namreč do izpada električne energije.

“Kot, da je sodni dan. S polic mi je pri zaprtem oknu pometalo stvari. Ne vem, ali me je že bilo kdaj tako strah,” nam je povedala stanovalka centra Ribnice. “Bliskalo se je, brez grmenja. Grozno. In to, kot da bi bil v fotografskem studiu,” je dodala.

Agencija RS za okolje (Arso) je tudi za danes izdala oranžno opozorilo zaradi velike verjetnostni neurij za celotno Slovenijo. V severnem delu države se bodo čez dan nadaljevali nalivi, v južni polovici pa je popoldne lokalno verjetnost debelejše toče. Na Arsu ob tem ne izključujejo možnosti razlivanja hudourniških vodotokov in manjših rek.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki