fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava Narava & zdravje

FOTO in VIDEO: Kolpa spet kaže zobe

Danes in v petek so na območju zahodne, osrednje in južne Slovenije možni dolgotrajni krajevni nalivi. Po podatkih Arsa se je reka Kolpa začela razlivati v zgornjem toku, prav tako posamezni njeni pritoki. Naraščajo tudi druge reke v zahodni in jugozahodni Sloveniji. Čez dan lahko pride do razlivanj več rek v zahodni, osrednji in južni Sloveniji.

 Arso je za območje porečja Kolpe izdal rdeče opozorilo pred poplavami

Kolpa poplavlja v svojem celotnem toku, visokovodni val se širi v spodnji tok, kjer že poplavlja oziroma bo še poplavljala popoldne. Že ponoči je svoje bregove najprej prestopila v zgornjem in srednjem toku, v Dolu in v Osilnici, kjer je v zadnjih dneh padlo več kot 41 milimetrov dežja. Arso je za območje Kolpe izdal rdeče opozorilo, za porečji Sore in Ljubljanice pa oranžnega.

Cesta do Osilnice je že nekaj časa zaprta, le nekaj metrov za znakom, ki označuje prepovedan promet za vsa vozila, se Kolpa nevarno bliža poplavljanju. Neprevozna je tudi cesta s smeri Žage proti Dolu.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki