fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo

Dobra novica za začetnice v podjetništvu

Javna agencija Spirit Slovenija je v petek v uradnem listu in na spletni strani objavila natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model podjetnic začetnic. Na voljo je 300.000 evrov, Spirit pa želi nagraditi 100 najboljših poslovnih modelov in tako tem podjetnicam pomagati na začetku poti.

Do sredstev so upravičene podjetnice, ki so od 1. januarja 2022 do najpozneje en dan pred prijavo na razpis ustanovile podjetje, v katerem imajo vsaj 51-odstotni delež.

Do sredstev so podjetnice upravičene le pod pogojem, da so do prijave uspešno zaključile tudi spletno usposabljanje ABC podjetništva, ki se izvaja na petih točkah Spot Svetovanje, ter so se s svojo predstavitvijo poslovnega modela uvrstile med 100 najbolje ocenjenih.

Namen javnega razpisa, v okviru katerega je na voljo 300.000 evrov, je tako nagraditi najboljših 100 predstavljenih poslovnih modelov podjetnic začetnic ter te podjetnice s tem spodbuditi pri vzpostavljanju lastnega podjetja. Na agenciji pojasnjujejo, da jim želijo na ta način omogočiti stabilnejši začetek poslovne poti ter dvig inovativnosti in tržne usmerjenosti poslovnih modelov.

Rok za prijavo je do vključno petka, 19. maja, do 16. ure, posamezna upravičenka lahko prejme največ 3000 evrov.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki