fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Deset tisočakov za kategorizirane, nadarjene športnike

“Deset tisočakov za kategorizirane, nadarjene športnike”

Občina Ribnica letos prvič denarno spodbuja kategorizirane vrhunske in perspektivne mlade športnike v klubih, ki vključujejo športnike in športnice iz občine Ribnica. Sledijo strogim kriterijem Olimpijskega komiteja, kjer je cilj doseganje čim boljših rezultatov, predvsem na mednarodnih tekmovanjih. Za to prizadevanje je občina namenila enkratni znesek 10 tisoč evrov, ki bo razdeljen med 12 članov Plavalnega kluba Ribnica, štiri člane Rokometnega društva Ribnica ter enega člana Triatlon kluba Ribnica. To pomeni približno 600 evrov na posameznika.

Župan Samo Pogorelc je ob podpisu pogodbe izrazil, da gre za dodano vrednost v športu in spodbudo za dvigovanje lestvice dosežkov. Hkrati je poudaril, da gre za naložbo v prihodnost občine. Dolgoletni tekmovalec in prvi mož Triatlon kluba Ribnica Damjan Kromar, je izrazil zadovoljstvo nad podporo lokalne skupnosti, ki bo pripomogla k razvoju športa. Sredstva bodo namenjena za nakup opreme in izvajanje osebnih programov.

V Rokometnem klubu pozdravljajo takšen pristop župana in občine, ki postopoma povečujeta vložek v vrhunski šport, potem ko je prišlo do stagnacije pred petimi leti. Predsednik kluba Marko Obrstar je poudaril, da je pomembno, da župan obrne trend vlaganja v šport navzgor, in izrazil dobrodošlico vsakemu cekinu, ki prispe v blagajno kluba.

Največ kategoriziranih vrhunskih in perspektivnih športnikov prihaja iz Plavalnega kluba Ribnica. Jerneja Škaper, predsednica PK Ribnica, je ob tem izpostavila, da bodo s sedmimi tisoč evri izboljšali ekipo s poletnimi pripravami v 50-metrskem bazenu.

Občina bo poleg že omenjenih sredstev objavila javni razpis v višini 73 tisoč evrov za sofinanciranje Letnega programa športa 2024. Deset tisoč evrov bo namenjenih za članske ekipe v občini, medtem ko bodo tri tisoč evrov zagotovili za delo Športne zveze, ki jo je nedavno prevzel Tomaž Tomšič.

(mgć)

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki