fbpx
E-UTRIP
Aktualno Ribnica Zanimivosti & Zabava

Darko in Jože, v vsem uspešna

Med možmi, ki so vtisnili pečat dolgoletne prepoznavnosti v najbolj (tradicionalni) suhorobarski in glasbeni občini, sta tudi Dare Vesel in Jože Košmrlj.

Dare se je v rosnih letih podil za rokometno žogo, kot organizator igre je z natančnim strelom na igrišču, ko je od daleč paral vratarjeve mreže,  vselej puščal srce. Hkrati se je spogledoval z glasbo – nekaj let je brenkal na kitaro in imel, sicer ne dolgo, svoj ansambel, katerega član je bil tudi sin Aljaž, ki po končanem študiju opernega petja v Švici že drugo leto kraljuje na odrih po Nemčiji. Dare je ustanovni član – pred 46 leti – okteta Gallus in tudi danes njegov neutrudni bariton. Z Jožetom sta se (uradno) srečala ob občinskem prazniku v Sodražici, ko je Dare prevzel to priznanje, Jožeta pa so razglasili za Častnega občana v letu 2021. Balinanje je pred 30 in malo več leti organizacijsko izrinilo rokomet predvsem po njegovi »zaslugi« in je danes kolektivni šport vseh generacij, ki navdušuje.

Jože je v klubu deklica za vse, ga pohvalijo soigralci. Je član zasedbe prve ekipe, ki tekmuje v drugi ligi, pa trener, organizator, bil je tudi predsednik. Njegova druga ljubezen je seveda glasba. Kot kratkohlačniku mu je uho vleklo milozvočne  viže tamburic, se spominja. Kmalu se je pridružil  druščini, ki je ustanovila orkester, Jože, njegov sin Tadej je eden najbolj kreativnih žametnih glasov Vala 202,  pa je v roke prijel kontrabas. In ga še danes vrti, čeprav so se v času več kot 40-ih let v sestavi zamenjale številne generacije.

A tako Jože kot Dare ne odnehata. Ljubezen do glasbe in športa pri obeh pač ne pozna meja, ali pa jih podira. Prijatelja, le tako naprej!

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki