fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Izlet Novice Pohodništvo Šport

Četrti pohod na OŠ Stara Cerkev: KOZICE

V soboto, 12. 2. 2022, smo se z učenci z Osnovne šole Stara Cerkev odpravili na pohod na Kozice. Pohoda se je udeležilo 10 učencev. Kot že prej, nas je po poti vodil vodič Tomaž.

Ob 8. uri smo se zbrali pred šolo, preverili, če imamo vso potrebno opremo in se z avtobusom odpeljali proti dolini reke Kolpe. Po približno pol ure vožnje smo prispeli v Predgrad, kjer smo začeli našo pot. Sledili smo oznaki za pešpot Kozice, ki vodi z glavne ceste v gozd. Nekaj časa smo hodili po široki poti, ki se je le rahlo vzpenjala, nato pa smo zavili na ozko pot, ki nas je vodila strmo proti vrhu.

Po poti smo spremljali markacije ter opazovali cvetoče telohe. Na pol poti smo se ustavili, da smo zajeli sapo in popili malo vode. Nato smo nadaljevali pot proti vrhu. Ko smo se bližali vrhu, smo lahko že videli naš cilj, oddajnik, kateremu smo se hitro približevali. Še predenj smo prišli, pa smo se ustavili ob breznu, ki je stalo na poti. Ogledali smo si ga z varne razdalje, saj je globoko 23 metrov.

Temu je sledilo še nekaj minut hoje in prispeli smo na vrh. Pri oddajniku smo se posedli na klopice in pomalicali.

Nato smo se odpravili še na razgledno točko, kjer se nam je odprl prečudovit razgled. Opazovali smo reko Kolpo in ugotovili, da pod nami leži vas Dol, kjer se poleti kopamo.

Naredili smo še nekaj fotografij, potem pa smo se odpravili po poti navzdol v Predgrad, kjer nas je že čakal avtobus. Utrujeni, vendar polni novih doživetij smo se odpeljali nazaj proti šoli.

Vodja PK OŠ Stara Cerkev, Maša Blažič

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki