fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava Narava & zdravje

Brošura Po sledeh risinje Male

V sklopu projekta LIFE Lynx je v mesecu septembru izšla brošura “Po sledeh risinje Male”, s katero bo obisk krožne Risove učne poti, ki je bila lani odprta na Stojni, še bolj poučen in zanimiv. Izhodišče poti se nahaja v bližini Koče pri Jelenovem studencu, na voljo pa sta dve poti (krajša in daljša), ki sta opremljeni s številnimi informacijskimi tablami.

V brošuri “Po sledeh risinje Male” so na slikovit način prikazane glavne zanimivosti iz življenja risa, na straneh brošure pa bodo otroci lahko našli številne naloge za reševanje, ki jim bodo še bolj približale to skrivnostno največjo evropsko mačko in eno od treh zveri, ki jih na Kočevskem še vedno lahko najdemo v naravnem življenjskem okolju.

Risinja Mala, ki je glavna junakinja brošure, otroke vodi po poti in jih nagovarja, da skupaj z njo z vsemi čutili opazujejo gozd in rešujejo naloge, s pravilnim geslom in rešenim nagradnim kvizom pa ob koncu poti prejmejo še posebno presenečenje.

Brošure lahko pred obiskom poti brezplačno prevzamete v Koči pri Jelenovem studencu (koča je odprta med vikendi), ali v enem od turistično informacijskih centrov v Kočevju (Hostel Bearlog, Camp Jezero in TIC Železniška postaja Kočevje), na istih lokacijah pa so na voljo tudi nagrade za pravilno rešen nagradni kviz.

Če poti še niste obiskali, ste vabljeni k obisku, s seboj pa popeljite še otroke ali vnuke in se skupaj naučite kaj novega o risih in pomenu njihove ohranitve.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki