fbpx
E-UTRIP
V četrtek, 12. 5. se je zgodila največja industrijska nesreča pri nas.
Aktualno Gospodarstvo Kočevje

Bo Melamin čez 3 mesece v manjšem obsegu že nadaljeval proizvodnjo?

V kočevski kemični tovarni Melamin, kjer se je v četrtek zgodila najhujša industrijska nesreča pri nas, bodo danes nadaljevali z čiščenjem prizadetih delov podjetja. Z razmerami po eksploziji in požaru, ki sta terjala pet življenj, se bodo danes na izredni seji seznanili člani nadzornega sveta družbe, pozno popoldne pa tudi občinski svet Občine Kočevje, poroča STA.

Potem ko so forenziki končali delo, so v kočevskem Melaminu s čiščenjem razdejanega območja v podjetju začeli že v soboto in ga bodo danes intenzivno nadaljevali, je za STA povedal direktor podjetja Srečko Štefanič. Čiščenje bo potekalo po natančnem operativnem načrtu, ki ga pripravlja notranji štab civilne zaščite.

Direktor Srečko Štefanič pa je po poročanju portala 24ur.com napovedal, da bi nekateri manjši deli podjetja lahko spet zaživeli v treh mesecih, kot so kotlovnica ali enota obutvene industrije, pri drugih bo sanacija dolgotrajnejša.

Zaposleni v podjetju trenutno v glavnem koristijo dopuste in še niso na čakanju, naj bi se pa v podjetju v kratkem odločili, katere delavce zdaj potrebujejo in katere ne, so še sporočili iz STA. Nekaj lokalnih podjetij naj bi že ponudilo delo delavcem, katere v Melaminu ne bi potrebovali.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki