fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport

Bera kolajn tudi v Kopru

V Kopru je od petka do nedelje potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice ter mlajše dečke in deklice, katerega se je udeležilo tudi veliko ribniških plavalcev. Že prvi dan so Ribničani zaključili z lepo bero medalj, diplom ter obilico osebnih rekordov.

Pojdimo po vrsti: Alessandro Ambrožič in Ajda Škaper sta postala državna prvaka v kategoriji dečkov in deklic v disciplini 100 hrbet. Ajda je postala še državna podprvakinja na 50 m delfin. Med mlajšimi dečki in deklicami sta slavila Martin Arko s prvim mestom ter Lucija Tanko s tretjim mestom na 400 prosto, in sicer v mlajši kategoriji. Štirje plavalci ribniškega kluba so plavali še v popoldanskem finalu ter za las zgrešili stopničke v izjemno močni konkurenci.

7 popoldanskih finalov

Tudi drugi dan so naši plavalci nastopili odlično in si prigarali 7 popoldanskih finalov, v katerih so osvojili naslednje lovorike: Ajda Škaper je ponovno postala državna prvakinja med deklicami na 200 hrbet. Martin Arko je v kategoriji mlajših dečkov osvojil prvo mesto na 200 prosto, v enaki kategoriji pa je Lucija Tanko zasedla 2. mesto. Odlično so nastopili tudi mlajši dečki na 4 x 50 prosto ter zasedli 7. mesto, dečki pa so na 4 x 100 prosto zasedli 14. mesto.

Medalje tudi v nedeljo: Kaj pravi predsednica?

Zadnji dan so Ribničani zaključili še z dvema naslovoma državnih prvakov. Ajda Škaper in Alessandro Ambrožič sta si priplavala 1. mesto v disciplini 50 hrbtno in skupaj ubranila naslov državnega prvaka. »Tako se je uspešno končalo še eno državno prvenstvo, na katerem smo dokazali dobro delo v Plavalnem klubu Ribnica. Mlajše plavalce čaka dan ali dva počitka, potem pa se začne poletna sezona. Kadeti in mladinci pa so se že vrnili na bazen, kjer pridno trenirajo. Lovro Ćirović, Teo Starc in Neli Škaper pa so za teden dni odšli na priprave s kadetsko in mladinsko reprezentanco,« je o uspešnem tednu povedala Jerneja Škaper, predsednica PK Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki