fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura

Aljaževih Opernih deset

»Zelo me veseli, da sva dobila to priložnost, da dva glasbenika, ki ju je pot ponesla v tujino, stopita prvič skupaj na oder, ravno v kraju, na katerega sva zelo navezana in kamor segajo moji začetki,« je bil navdiha poln tenorist Aljaž Vesel, ki je bil februarja 2019 del zelo obiskanega velikega koncerta »Dveh Veselov«. Poleg njega je takrat na odru stal tudi 27-letni Andrej Vesel, Sodražan po dedku, ki se je rodil v Zagrebu in deluje kot pianist in dirigent na Dunaju.

»V meni je tlela želja, da bi Andreja še enkrat povabil v Ribniško dolino. Ustregel mi je. Ob mojem prvem okroglem jubileju, ki sem ga poimenoval »Opernih deset« in je vezan na leto 2013, ko sem debitiral z vlogo Wolframa iz opere “Henrich Treibheuser” na prestižnem Züriškem festivalu v Švici, me je na klavirju spremljal ravno Andrej,« je Aljaž izrazil svojo hvaležnost.

Koncert je bil izveden v ribniški župnijski cerkvi sv. Štefana, kjer je Aljaž že večkrat nastopal. Za nepozaben večer, nabit s čustvi – Aljaž je vmes celo potočil kakšno solzo – so poskrbeli sopranistka Gabriella Colluto, basist Matija Bizjan in oktet Gallus.

Videli smo stoječe ovacije navdušene publike. Aljaž pa se je počutil počaščenega, da je lahko nepozaben večer delil s prisotnimi. »V teh desetih letih sem poustvaril več kot 20 opernih vlog in izvedel ogromno koncertnega repertoarja. Bil sem finalist in zmagovalec kar nekaj prestižnih mednarodnih tekmovanj,« je Aljaž delil svoje spomine s prijatelji in obljubil, da se bo (koncertno) še vračal v domače kraje (trenutno živi v Nemčiji), če ne prej, pa zagotovo ob naslednjem okroglem jubileju. Za izvedbo jubilejnega koncerta so zaslužni tudi Radio Univox ter območni izpostavi JSKD Kočevje in Ribnica, v okviru Koncertnega abonmaja Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki