fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno

Križišče v Jurjevici

Prispevek Evropskemu tednu mobilnosti v občini Ribnica je tudi odprtje novega križišča v Jurjevici, za katerega si je lokalna skupnost prizadevala že od prvega mandata zdajšnjega župana.

Starejšo hišo, ob kateri je potekala ozka cesta, so odkupili za investicijo, ki je vključevala celovito obnovo križišča, cestišča in pripadajoče infrastrukture. Ta obsega pločnik, meteorno odvodnjavanje, javno razsvetljavo, telekomunikacijsko omrežje in hidrantno omrežje v skupni dolžini približno 250 metrov.

»Stopili smo skupaj, vaščani in občina. Medsebojna podpora je obrodila sadove in omogočila tekočo izvedbo projekta,« se je vsem, ki so pomagali, zahvalil župan, ki je na prizorišče dogodka prišel v kočiji v družbi predsednika KS Blaža Osvalda, ob taktnem igranju Ribniške godbe na pihala in v navzočnosti številnih vaščanov. Dejal je tudi, da ima občina v načrtu posodobitev dela ceste iz Jurjevice v smeri Brež, vendar je poudaril, da bo šlo korak po korak.

Nato je sledil slovesni trenutek – uradno odprtje nove pridobitve, ko sta trak prerezala Pogorelc in občinski svetnik Aleš Mihelič. Pred tem so dvakrat ubrano zapeli člani okteta Gallus, vmes je igrala Ribniška godba na pihala, za varnost ceste pa je stvarnika prosil kaplan Tadej Pagan.

Skupna vrednost projekta je znašala 293.392 evrov. »S tem križiščem bo cesta odslej bolj oblegana tako z avtomobili kot tudi s kolesarji. Uporabnike pa prosimo, da upoštevajo predpise,« je bilo slišati ob pogostitvi, ki so jo pripravili vaščani.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki