fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Zanimivosti & Zabava

20. jubilejna salamijada pri Sv. Ani

Organizatorji vabijo ljubitelje vsega dobrega, predvsem pa dobrih salam, da se 19.3.2022 udeležite salamijade. Ta kulinarični dogodek bo potekal pri Sv. Ani, tam se kalorije namreč več ne štejejo. Po dveh dolgih letih premora vabijo, da zopet na ogled postavite svoje suhomesnate izdelke, strokovna komisija pa bo izbrala NAJ SALAMO 2022. Vabijo pa tudi vse ljubitelje peke kruha, pogač in potic.

“Ker se pričakuje naval in obleganje koče z vseh vetrov naše ljube domovine s salamami in brez smo določili nekaj pravil za udeležence tekmovalnega dela salamijade,” sporočajo organizatorji.

Sprejem salam med 9.00 in 11.00 (koča pri Sv. Ani)
Pričetek ocenjevanja ob 11. uri
Krajši kulturno umetniški program ob 20. izvedbi prireditve
Razglasitev zmagovalca in podelitev nagrad za ocenjene salama (ob 14.45 uri)
Strokovna izmenjava mnenj o učinku karantenskih časov na kvaliteto suhomesnatih izdelkov
Zaključno družabno srečanje in pogostitev z ihanskim brancinom zadnjega aktualnega zmagovalca

Salame bodo nagrajene z bronastim, srebrnim ali zlatim priznanjem glede na število doseženih točk po
ocenjevalnem pravilniku, prve tri salame pa prejmejo trofeje za osvojeno mesto. Tudi letos se zmagovalca vpiše na “mesnico slavnih”. Seveda pa bodo te tudi na voljo tudi za pokušino.

Dobrote iz “predkoronske” salamijade.

“Organizacijski komite je žal moral na svoji izredni seji z dnem 25.02.2022 sprejeti sklep, da se za normalno izvedbo letošnje prireditve določi subvencija, ki znaša 15,00 EUR po vsaki prijavljeni salami, in je usklajena z direktivami EU za področje salamarstva na širšem jugovzhodnem področju unije. Sredstva pridobljena iz teh virov bodo namensko porabljena za razvoj salamarstva na omenjenem področju unije, ” hudomušno navajajo v sporočilu za “najširšo javnost”.

Salame, kruh, pogače in potica

Kaj je boljšega kot kombinacija domače salame in domačega kruha? Organizatorji vabijo tudi vse gospodinje, da se predstavijo s svojimi dobrotami. Pogačami, poticami…”Naj se zakurijo peči in v soboto pri Sv. Ani naj diši in srečni
ter siti bomo vsi,” zaključijo v svojem stilu in še enkrat pozovejo na Salamijado pri Sv. Ani.

Dodatne informacije :
Leon GSM: 041/ 552 056
Boštjan GSM: 041/ 644 415

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki