fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Županov dan v Ribnici, tokrat so denar zbirali za šolske potrebščine

Že četrti tradicionalni Županov dan je tudi minulo soboto potekal v ribniškem gradu. Privabil je lepo število obiskovalcev s pestrim kulturno-zabavnim programom, ki je bil obarvan z dobrodelno noto. V dopoldanskem času je ribniška tržnica privabljala z lokalnimi pridelki in Dnevom piva in kulinarike.

Na zelenici za grajskimi zidovi pa se je dogajanje nadaljevalo z aktivnostmi za družine in mlajše obiskovalce, ki so lahko ustvarjali v likovni šoli, brali v knjižnici pod krošnjami, se vozili s gorskimi kolesi ter supali po Bistrici.

Vrhunec dogodka je predstavljala kuharska šola za male šefe in kuharski dvoboj med županom Samom Pogorelcem ter kuharskim mojstrom Luko Jezerškom. Župan Samo Pogorelc je ob koncu kuharskega dvoboja poudaril: “Na prvi pogled se bo nekomu zdelo, da gre pri nazivu prireditve Županov dan za nekaj, s čimer si župan želi lastne promocije. V bistvu pa je ta dan namenjen vsem generacijam za druženje in oddih, kar vsi tudi zelo potrebujemo.”

Luka Jezeršek, ki prihaja iz znane kulinarične družine in je zadnjih letih znan tudi kot sodnik v televizijskem kuharskem šovu MasterChef, je bil izbran za kuharskega nasprotnika župana Pogorelca. Zbran denar v višini 1.085 evrov, ki je bil dosežen s prodajo kuharskih dobrot, bo namenjen otrokom iz socialno šibkih družin za nakup šolskih potrebščin. Lani pa je bil denar namenjen družini, ki ji je požar uničil premoženje.

Celodnevno dogajanje je predstavljalo uvod v večerni dogodek Muzejske noči ter koncert.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki