fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno

Zgodovinski odbojkarski praznik

Članska ekipa Moškega odbojkarskega kluba Kočevje je v dvorani OŠ Zbora odposlancev odigrala zgodovinsko tekmo osmine finala Pokala Slovenije. V dvorani, ki je pokala po šivih in je bila mnogo premajhna za vse kočevske odbojkarske navdušence, so borbeni mladi domači odbojkarji s 3:0 v nizih izgubili proti najboljšemu slovenskemu odbojkarskemu klubu, serijskemu državnemu prvaku in rednemu udeležencu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja Lige prvakov, ljubljanskemu ACH Volleyju.

»Predvsem sem ponosen na drugi niz, v katerem smo zaostajali že z 9:1, pa smo se z borbeno igro vrnili na štiri točke zaostanka in to razliko obdržali do konca. Razkorak v kakovosti med ekipama je ogromen, tako da je končni rezultat povsem realen. Naši nosilci igre so z odlično predstavo na tej tekmi dobili dokaz, da se lahko kosajo z najboljšimi odbojkarji v Sloveniji. Korektor Grega Robida je odigral izjemno, državni prvaki ga praktično niso mogli zaustaviti. Tudi bloker Nik Lavrič je bil v napadu zelo učinkovit, podajalec Rok Drobnič pa je pri 17 letih odlično serviral in razigraval svoje soigralce. Ti igralci so videli, da s trdim delom igranje v najmočnejši slovenski ligi v prihodnosti zanje nikakor ni nedosegljivo. Za vse ostale pa je bila to predvsem življenjska izkušnja in velika motivacija za delo v bodoče,« je razplet srečanja pokomentiral domači trener Aleš Drobnič.

»Tekma je bila izjemna. Takoj, ko smo stopili na parket, smo občutili, s kako kakovostno ekipo se bomo pomerili. Na tem srečanju ni šlo za zmago, pač pa zato, da pokažemo, kaj vse znamo in česa vse smo sposobni. Radi bi se še posebej zahvalili našim zvestim navijačem, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano in nas celo tekmo bučno spodbujali. Počutili smo se, kot da igramo v Stožicah! Nastopanje proti takšni ekipi je bila za nas prava nagrada, ki smo si jo z igrami v letošnji sezoni tudi zaslužili. Zaradi takšnih trenutkov trdo treniramo petkrat na teden,« sta svoje občutke opisala kočevska odbojkarja Grega Robida in Rok Drobnič.

Navdušili tudi srebrna reprezentanta

»Kočevci so igrali zelo dobro, nenehno so pritiskali na nas s servisi. Poznalo se je sicer, da so mladi in jim manjka še nekaj izkušenj na tem nivoju, toda z leti (treningov) bodo tudi te gotovo prišle. Kočevska ekipa je dokazala, da ima nesporen potencial. So perspektivni, imajo pa tudi odličnega trenerja, proti kateremu sem v času njegove igralske kariere tudi večkrat igral. Pričakovali smo pravi odbojkarski praznik in vzdušje res ni razočaralo. V Kočevje ne pride vsak dan prvoligaška ekipa, in lepo je, da so gledalci prišli v takšnem številu. Prepričan sem, da bi napolnili tudi precej večjo dvorano,« je domačo ekipo pohvalil dolgoletni slovenski reprezentant in trikratni dobitnik medalj na evropskih prvenstvih Alen Šket.

»Iskreno povedano, nismo pričakovali tako odlične igre Kočevja. Čeprav so izgubili s 3:0 v nizih, so odigrali izjemno tekmo. Pokazali so borbenost in željo po zmagi. Na koncu to sicer ni bilo dovolj, saj je kakovost na naši strani. Vendar pa so nekateri mladi kočevski odbojkarji dokazali, da imajo pred seboj še zelo svetlo prihodnost. Ta pa bo seveda najbolj odvisna od njih samih, če bodo pripravljeni narediti tisti ključni korak k napredku na najvišji nivo. Tudi tukajšnje občinsko pa je dokazalo, da je dodaten igralec domače ekipe, in da nobenemu gostu v tej dvorani ne bo lahko,« pa je dodal drugi trikratni srebrni reprezentant v vrstah ACH Volleyja, Jani Kovačič.

Izidor Volf

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki