fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Odbojka Šport

Začetek spomladanskega dela odbojkarskih prvenstev MOK Kočevja

Prvi so s tekmovanji začeli starejši dečki, ki so se uvrstili v 1.B ligo, med 16 najboljših ekip v Sloveniji. Prvi turnir smo odigrali v Novem mestu, kjer smo se pomerili z močnima ekipama Krke in Črnuč, ki sta bili za nekaj razredov boljši nasprotnik. Predvsem je najbolj očitna razlika v višini, kjer naši igralci ne morejo sestaviti bloka, tako da nasprotnik napada praktično brez bloka. Obe tekmi smo tako izgubili 2:0. Čez teden dni smo imeli turnir v Kočevju. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Krke in po pričakovanju izgubili, vendar smo prikazali določen napredek v igri. Proti Lubniku pa smo želeli narediti še korak naprej in poizkušati zmagati. Žal je njihova prva šesterka močnejša od naše, tako da smo izgubili z rezultatom 2:1. Naslednji turnir imamo naslednjo soboto v Črnučah.

V soboto, 18. 1. 2020, smo se z MINI odbojkarji udeležili mednarodnega turnirja v Šempetru in to kar z dvema ekipama. V prvi ekipi so bili igralci, ki že dalj časa trenirajo (Jaša, Davo, Andrej, Val, Žan in Luka), drugo ekipo pa so sestavljali začetniki (Ažbe, Vito in Vid). Druge ekipa je po pričakovanju izgubila vse tekme, vendar so prikazali soliden nivo znanja. Prva ekipa pa je prikazala dobro odbojkarsko znanje, žal pa so v tekmi za tretje mesto prikazali najmanj in žal izgubili 2:1 ter osvojili 4. mesto.

V soboto, 25. 1. 2020, so svoje »popotovanje« v A ligi, med 12 najboljšimi ekipami Slovenije začeli tudi naši MALI odbojkarji. V prvi tekmi smo se pomerili z ekipo Krke in žal izgubili. Prva postava: Jan, Anej, Ian in Nejc je naredila preveč napak pri podajah, saj so bile le te nenatančne in prenizke, tako da nismo uspeli zaključevati napadov. Katastrofalna pa je bila predvsem igra v polju, saj so nam na tla padale lahke »šikane« žoge in nemočni udarci. Druga postava: Gal, Tian, Andrej, Jaša in Nik je prikazala dobro znanje odbojkarski prvin, vendar je v ključnih trenutkih naredila preveč začetniških napak in nesporazumov, tako smo niz izgubili 25:21. V drugi tekmi smo se pomerili s Salonitom, ki pa je bil objektivno slabši od nas, tako da smo kljub neprepričljivi igri zmagali 2:0. Obe četvorki sta prikazali slabšo igro, kot v prvi tekmi, predvsem pa so sposobni še mnogo več, kot so prikazali.

V našem standardnem večernem terminu se je članska ekipa pomerila z zadnjeuvrščeno ekipo OK Lubnik. Zaradi bolezni našega standardnega igralca, Vladimirja, se nam je za to tekmo pridružil naš izkušeni bloker, Vanja. V prvem nizu smo začeli z našo najmočnejšo postavo, vendar nam igra nikakor ni stekla. Napake v napadu sta delala tako Nik, kot Grega in semafor je kazal rezultat 6:3 za Lubnik. Po nekaj krepkih besedah trenerja smo popravili igro in kmalu povedli za 5 točk. Tako smo lahko organizacijo napada prepustili Juretu, na Galovo mesto je vstopil Luka, Rok pa je na servisu zamenjal Nika! Žal je nekaj slabih sprejemov in napak v napadu ekipo Lubnika močno približalo, vendar smo se uspeli še pravočasno zbrati in niz zmagati z rezultatom 25:20. V drugem nizu smo že v začetku »stopili na plin« in hitro povedli. Na korektorsko mesto smo postavili še enega povratnika, Miho, kar pa se ni poznalo pri rezultatu. Jure je lepo organiziral napadalne akcije, popravili smo tudi igro v polju, Vanja pa je z nekaj odličnimi servisi dokončno zapečatil usodo Lubnika, 25:17 za MOK Kočevje. V tretjem nizu je na sprejemnem mestu začel Luka, korektorsko mesto je zadržal Miha, napade je organiziral Jure, nekaj pomembnih asov s servisom je prispeval Rok, ob koncu niza pa je v igro namesto Vanje vstopil še Alen, tako da so priložnost za igro dobili vsi igralci. V tretjem nizu zmaga ni bila nikoli ogrožena, tako da smo gladko zmagali 25:15 in osvojili nove tri točke in se še utrdili na drugem mestu, le tri točke za Kostanjevico na Krki.

Naslednjo soboto igramo dopoldne s starejšimi dečki v Črnučah, ob 19.00 pa v telovadnici OŠ Zbora gostimo ekipo OK Črnuče ACH III, ki nam je v prvem delu prizadejala težak poraz 3:1, zaradi katerega smo na lestvici »samo« drugi, tako da imamo veliko neporavnanih računov z njimi.

Gledalci pridite pomagat naši ekipi do nove zmage!

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki