fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje

Yaskawa bo do konca leta 2019 kupila zemljišče za še eno tovarno

Yaskawa uspešno nadaljuje pot proti zastavljenim ciljem. V septembru so podvojili svoje zmogljivosti, saj so začeli z delom na še eni proizvodni liniji. Do konca letošnjega leta pa naj bi podjetje od občine Kočevje kupilo zemljišče ob obstoječi tovarni, kjer naj bi zgradili dodatne proizvodne prostore.

Glavna naloga in vloga obstoječega podjetja v Kočevju je sestavljanje robotov različnih zmogljivosti, za katere dele pridobijo iz japonske tovarne Yaskawa in drugih podjetij, predvsem robotske krmilnike in motorje. V drugi polovici prihodnjega leta pa bodo krmilnike začeli izdelovati kar sami, kar bo zagotovo olajšalo celotne proizvodne procese.

Nove proizvodne hale bodo namenjene izdelavi servomotorjev oz. mehatronskih komponent, katere bodo delno uporabili za svojo proizvodnjo, del jih bodo namenili prodaji. Motorji bodo tako primerni za vgrajevanje v različne naprave CNC in v druge specifične stroje in linije v industriji prehrane in pijač. Do konca letošnjega leta tako nameravajo zakupiti okoli štiri hektarje zemljišča, kdaj točno bo stekla gradnja objekta, pa trenutno ostaja neznanka.

Z izgradnjo novega objekta se bodo povečale tudi potrebe po zaposlovanju. Yaskawa trenutno zaposluje 70 zaposlenih, predvidevajo pa, da bodo do februarja 2020 na novo zaposlili od 15 do 20 ljudi. Večji delež novo zaposlenih bo delalo v razvojnem oddelku, kjer trenutno delajo tri osebe, med njimi sodelavec iz Japonske, načrtujejo, da bo v prihodnjih letih v tem oddelku delalo približno deset odstotkov vseh zaposlenih v kočevski tovarni.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki