fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kronika Novice Ribnica

V Žimaricah zgorela hiša, gospodar bo nameščen v DSO Ribnica

Dobrih dvesto metrov za tablo naselja Žimarice je v trosobni pritlični hiši nasproti tamkajšnjega Gasilskega doma, ki jo z državno cesto zakriva mlajši smrekov nasad, v sredo ob 22:20 uri gospodar Jože Franc Godec (64) zbezljan pričakal drveče domače gasilce in njihove kolege iz Sodražice.

»Pravočasno je zbežal iz objema ognjenih zubljev, saj so ob našem prihodu plameni sikali visoko nad streho, enako tudi skozi okna, v notranjosti hiše je cvrlo. Imel je rahle poškodbe (opekline), v nadaljnjo oskrbo pa so ga prevzeli reševalci Nujne medicinske pomoči iz Ribnice,« je začetek gašenja požara opisal Janez Levstek, vodja intervencije iz PGD Sodražica.

25 mož je z vodo uspelo v slabi uri rdečemu petelinu zlomiti kljun in pred zublji obvarovati prav tako starejše, manjše gospodarsko poslopje, ki se je držalo stanovanjskega dela hiše, notranjost, v kateri je bilo poleg skromnega pohištva in bivalnega prostora tudi veliko vsemogoče navlake, pa je popolnoma zgorela.

Godec, sosedje pravijo, da je bil samotar, posebnež, se je v te kraje priselil iz Račne pri Grosuplju. Nekaj let je živel v Ribnici, dva desetletja pa je za stalno prijavljen v Žimaricah, hišo in posestvo je podedoval.

Hiša je sicer imela električno napeljavo, v kuhinji pa je pa je gorela sveča. Pred časom se mu je namreč strgal kabel in ga ni dal zamenjati. Požar so verjetno zanetile slabo vzdrževane kurilne naprave, peč na trda goriva in dotrajanost objekta, ki ni več uporaben. »Lastnik, ki nima sorodnikov, je ostal brez strehe nad glavo, zato je prvo noč po oskrbi preživel v naših toplih občinskih prostorih, v jutranjih urah ga je v postopek prevzel CSD Ribnica. Nameščen bo v stavbo institucionalnega varstva (DSO) Ribnica,« je dejal sodraški župan Blaž Milavec.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki