fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

V Velikih Laščah iščejo najlepšo okrasitev v občini

Zaradi situacije s koronavirusom marsikdo preživlja veliko več časa v domačem okolju, kot ga je sicer. Posledično pa ostaja nekoliko več časa za drugačne dejavnosti, za katere v “normalnih” razmerah morda niti ni časa. Rojevajo se nove ideje in na plano pokuka ustvarjalnost, ki tli v vsakem izmed nas. Ker je ravno božični čas čas, ko ustvarjalnost v največji meri pride do izraza, je ta čas idealen za to, da razmislimo morda tudi o nekoliko drugačni praznični okrasitvi bivalnih objektov. “Ker boste letos verjetno več časa preživeli doma, vas povabimo, da tudi sami, v krogu svojih najbližjih okrasite svoj dom in tako pripomorete k okrasitvi svojega kraja,” pravijo iz Občine Velike Lašče, ki si želijo predvsem spodbuditi ustvarjalnost lokalnih prebivalcev.

Pripravili so natečaj

Na Občini Velike Lašče so pripravili natečaj za najboljšo okrasitev v več kategorijah:

  • trško/vaško jedro,
  • domačija/hiša z okolico,
  • okenska polica/izložba.

Merila, na podlagi katerih bodo ocenjevali,so:

  • kreativnost,
  • celovitost ureditve,
  • vpetost v lokalno okolje,
  • sporočilnost.

Kakšna je nagrada?

Iz Občine pravijo, da bo prva nagrada v vsaki od kategorij okusna, domača potica, saj bo Slovenija v letu 2021 gastronomska regija Evrope. S simbolično nagrado bodo nagrajena tudi 2. in 3. mesta.

Kako se lahko prijavite?

Prijave lahko pošiljate na naslov obcina@velike-lasce.si. V prijavi pa je potrebno navesti ime in priimek prijavitelja, kontaktno telefonsko številko, lokacijo in obrazložitev okrasitve, zraven pa je seveda potrebno priložiti še največ tri slike vaše okrasitve. Prijave zbirajo do 22. 12. 2020, komisija pa si bo okrasitve na terenu ogledala 23. 12. 2020.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki