fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

V Ribnici postavili prvo električno polnilnico

Župan občine Ribnica, Samo Pogorelc, in predsednik uprave Elektro Ljubljana d.d., mag. Andrej Ribič, sta odprla prvo električno polnilnico, postavljeno pred Športnim centrom Ribnica, na Majnikovi ulici 2.

Električno polnilnico je v sklopu projekta “Gremo na elektriko” doniralo podjetje Elektro Ljubljana d. d., zemeljska dela in izdelavo platforme je izvedlo podjetje Komunala Ribnica, za ureditev sistema elektroinštalacij pa je poskrbelo podjetje Arts d.o.o. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 5.000 €.

Polnilnico lahko porabljajo vsi uporabniki, ki se predhodno brezplačno registrirajo na spletni strani http://www.gremonaelektriko.si.

Promet je eden največjih povzročiteljev emisij škodljivih snovi v ozračje, zato Evropska unija in Slovenija v prizadevanjih za trajnostni razvoj, obvladovanje podnebnih sprememb in omejevanje onesnaževanja okolja močno podpirata omejevanje porabe fosilnih goriv. S postavitvijo polnilne postaje pa je tudi Občina Ribnica naredila nadaljnji korak k spodbujanju elektromobilnosti na našem območju.

Tina Peček, vodja kabineta župana Občine Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki