fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dom Kočevje Kronika Narava & zdravje Novice Občina Ribnica

Toča s premerom do 10 cm klestila po Kočevsko-ribniškem

Včerajšnje sončno in vroče dopoldne se je spremenilo v temno in hladnejše popoldne. No, če bi bilo samo to, se ne bi imeli kaj pritoževati, a kaj, ko se je nad nami – na kar je ARSO opozarjal že dan prej – konkretno zgrnila toča. Največ škode je povzročila v občinah Kočevje (v Poljanski dolini v naseljih Dol, Predgrad, Jelenja vas, Kralji in Čeplje), Ribnica, Sodražica in Črnomelj, kjer so v premeru »ledene krogle« merile tudi več kot 10 centimetrov. Takšno opustošenje je Črnomelj doletelo točno eno leto in tri dni po lanskem katastrofalnem neurju, ki je povzročil blizu 20 milijonov evrov škode.

Kot poročajo na spletni strani Občine Kočevje, naj bi bilo v Kočevski občini poškodovanih med 100 in 150 objektov. Prednost reševanja imajo seveda stanovanjske stavbe, za katere upajo, da bodo urejene že danes. Pravijo še, da je trenutno na terenu 70 gasilcev, popoldne pa se bo število še povečalo. Veliko dela imajo tudi zavarovalni agenti, ki že popisujejo škodo.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki