fbpx
E-UTRIP
FOTO: Alen Dabić.
Aktualno

“Tako visoka podpora je tudi zame presenečenje”

Na izid volitev se je odzval tudi ponovno izvoljeni župan Vladimir Prebilič. Skoraj 70 % podpora ga je presenetila. Še dodatno pa ga je razveselila podpora listi Moja Kočevska. Lista si je tako zagotovila večino v občinskem svetu in s tem lažje uresničevanje zastavljenih projektov.

Aktualni župan je povedal, da bo k sodelovanju povabil vse izvoljene stranke in da se zaveda velike odgovornosti do občanov, ki so mu namenili glas. Prebilič se zahvaljuje vsem, ki so njemu in njegovi listi zagotovili ponovni mandat.

“Kampanja je bila zanimiva, na nekaterih točkah morda celo rahlo groba. Sam nikoli nisem imel težav s kritičnimi stališči, si pa vedno želim, da bi kritiki ponudili alternativo. To sem v sami kampanji pogrešal, hkrati pa so bile nekatere kritike neresnične. Kakorkoli, to je sedaj za nami, z novim mandatom se odpirajo nove možnosti, kjer je naloga na vseh nas poiskati najboljše rešitve v dobrobit Kočevske,” navaja župan.

Nadaljuje, da bodo prvi koraki v novem mandatu oblikovanje ožje ekipe ter vabilo k sodelovanju vseh v občinskem svetu, kjer bi si rad zagotovil trdno večino.

” Sledil bo rebalans proračuna 2023, saj bo potrebno nekatere projekte premakniti v prihodnje leto, hkrati pa sledi priprava novih projektov med katerimi bodo: rekonstrukcija stare knjižnice, izgradnja Roškega hrama (hotel), aktivnosti na področju OPN (nova lokacija za Melamin) ter širitev industrijske cone (lokacija za Yaskawo), za zagotavljanje novih investicij in novih delovnih mest. Nadaljevali bomo z ustvarjanjem kvalitetnih pogojev za razvoj gospodarstva ter se posvetili predvsem mladim – ustanovitev mladinskega centra,” obljublja župan.

PREBERITE ŠE:

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki