fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Kronika

Svež katran na cestišču na relaciji Kočevje-Ljubljana marsikomu povzročil preglavice

Vozniki, ki se vozijo na relaciji od Kočevja do Ljubljane, se v zadnjih dneh soočajo s številnimi delnimi zaporami cestišča, saj poteka prenova cest. V tem tednu smo v uredništvo prejeli kar nekaj informacij o tem, da so vozniki nevede zapeljali čez sveže asfaltirano cestišče, ki je bilo odprto za promet, brez kakršnih koli opozoril, da obstaja možnost onesnaženja vozil s katranom. Nekateri so se takoj po dogodku odpravili v čistilnico ter upali, da jim bodo čistila sprala nadvse trdovratno umazanijo, spet drugi so o tem obvestili policijo ter uredili zapisnik. Kateri postopek je v tem primeru najprimernejši, smo povprašali v največjo odškodninsko družbo v Sloveniji, Poravnavo d.o.o..

»V primeru, ko je vaš avtomobil poškodovan, odgovornost pa je na tretji osebi, je ta tretja oseba zadolžena za povrnitev vse škode. Seveda tudi, v kolikor gre zgolj za čistilno sredstvo. Smiselno je poklicati policijo, saj se v tem primeru zaščitite, imeli boste neizpodbiten dokaz, kje je do poškodbe vozila prišlo in zakaj. Policisti bodo sam kraj tudi poslikali in zavarovali dokaze,« priporoča Irma Samantha Knez, pravna strokovnjakinja poraVnave, ter razloži, da je možno pričakovati tudi odškodnino za povračilo škode, vendar le v primeru, da je škoda dejansko nastala. »Škodo izkazujete s fotografijami poškodb, računi za čiščenje, ki jih skrbno spravite, ipd. Na koga in kako nasloviti zahtevek za povrnitev škode, pa vam bo najbolje vedel svetovati pravnik,« še dodaja.

Najbolj trdovratni madeži: sveža barva talnih označb

Svež katran na vozilih dejansko ne bi smel predstavljati večjih težav, saj za odstranjevanje tovrstnih madežev obstajajo prav posebna topila, ki učinkovito odstranjujejo vsakršne sledi. Večji problem predstavljajo barve za talne označbe, ki povzročijo ene izmed najbolj trdovratnih madežev na vozilih. Kapljice neposušene barve izpod koles bodo na karoseriji hitro postale zelo trd oreh. Zato priporočamo, da nikar na zapeljete mimo stožca, ki »straži« sveže pobarvano sredinsko črto ali prehod za pešce. V tem primeru je poliranje in poseg strokovnjaka nuja.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki