fbpx
E-UTRIP
FOTO: iStock
Aktualno Novice Občina Ribnica

Štipendije za nadarjene dijake in študente ter deficitarne kadre

S sklepi ene izmed točk dnevnega reda zadnje seje občinskega sveta v Ribnici bodo zagotovo najbolj zadovoljni dijaki in študentje. Občinski svet je namreč sprejel dva pravilnika, in sicer o Štipendiranju nadarjenih dijakov in študentov ter o Štipendiranju deficitarnih kadrov v občini.

Upravičenci do štipendij iz prvega pravilnika so dijaki in študentje, ki zaradi svoje izjemne nadarjenosti in dosežkov na različnih področjih ter aktivnega delovanja v lokalnem okolju s svojim doprinosom še posebej veliko prispevajo k prepoznavnosti Ribnice v slovenskem in mednarodnem prostoru ter hkrati bogatijo družbeno življenje v domačem okolju.

Z ukrepom Štipendiranje deficitarnih kadrov na Gimnaziji in Srednji šoli Kočevje – pogodba o tem je bila med občinami Kočevje, Kostel, Ribnica, Sodražica in Loški Potok podpisana februarja letos – želi občina zagotoviti ustrezen kader na trgu delovne sile glede na povpraševanje delodajalcev v lokalnem okolju ter promovirati in spodbujati vpis na tiste programe in področja srednješolskega izobraževanja, ki pospešujejo gospodarski razvoj in izboljšujejo zaposljivost mladih v lokalnem okolju.

Občina bo v proračunu za šolsko leto 2022/23 zagotovila 2000 evrov za štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov, ter 1600 evrov za štipendiranje deficitarnih kadrov.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki