fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Občina Zdravje

Stanje v Domu starejših občanov Kočevje je obvladljivo

Po informacija direktorice zavoda Lidije Vardijan imajo v domu res veliko obolelih, in to tako med stanovalci kot tudi med zaposlenimi, a je stanje obvladljivo in s pomočjo ZD Kočevje ter Civilne zaščite vse poteka dokaj tekoče. Poleg študentov in pripravnikov so pomoč prejeli tudi iz DSO Metlika.
Zaradi naglega porasta okužb je bila največ en dan težava pri obveščanju svojcev. Poleg tega pa so imeli tri dni težave tudi z internetom, ki so odpravljene. Sedaj so lahko vsi popolnoma pomirjeni, saj je situacija pod nadzorom, svojci pa se lahko za vse informacije obrnejo na socialno delavko, na številko 051 602 875, od katere bodo prejeli vse informacije.

Dom starejših se sooča z velikim izzivom in kljub dobri pripravljenosti se vsak dan zgodi nekaj nepredvidljivega. Zbolela je domska zdravnica, ki jo je hitro nadomestila druga kolegica, vendar pa je kmalu ravno tako zbolela, a se bo hitro vrnila na delo. Trudijo se na vso moč in prepričani so, da jim gre dobro. Dobro sodelovanje med vsemi službami zelo hitro obrodi sadove, zato je bojazen za stanovalce nepotrebna.

Da so stanovalci domov že tako izolirani, pa je navodilo strokovnih služb. V DSO Kočevje se trudijo, da jih maksimalno animirijo s telovadbo in drugimi aktivnostmi, ki potekajo nemoteno.

I.G.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki