fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Politika Šport

Sprostitev ukrepov na področju športne dejavnosti

Vlada je izdala nov odlok o začasni splošni prepovedi zadrževanja na javnih površinah in gibanja zunaj občin, s katerim dopušča nekatere športne dejavnosti posameznikov v svoji občini. V občini prebivališča se tako po novem lahko izvaja športno-rekreacijsko dejavnost individualnega značaja ob upoštevanju varnostne razdalje. Gre na primer za tek, kolesarjenje, golf in jogo. Dovoljena je tudi športna dejavnost, pri kateri ni stikov z drugimi posamezniki, to so na primer tenis, badminton in balinanje. Odlok prične veljati v soboto, 18. aprila.  

Gregor Krušič, direktor Teniške zveze Slovenije, opozorja, da “prihaja s strani pristojnih organov do različnih informacij, saj vlada po novem odloku sicer dopušča igranje tenisa, vendar pa zaenkrat še ni sprostila uporabo športnih površin. Slednje si lahko razlagamo, da je igranje možno le na zelenici, dvorišču, ulici in ne na teniškem igrišču. Nemudoma smo uradno pismo naslovili na Generalni sekretariat vlade RS, kateri je edini pristojen za tolmačenje sklepov vlade. Med vikendom bo vlada zasedala in predvidoma sprejela dodatne ukrepe v zvezi s sproščanjem uporabe športnih površin, katera bodo, po naših informacijah, objavljena v ponedeljek, 20. aprila. Zato predlagamo, da z igranjem tenisa na teniških igriščih do takrat počakate. V kolikor bo v vmesnem času prišlo do kakršnihkoli sprememb, vas bomo s strani Tenis Slovenije, ažurno obveščali.”

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki