fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Situacija s koronavirusom se v Kočevju še ne umirja

Tekom vikenda so v ZD kočevje testirali skupno 36 oseb, od katerih so okužbo s koronavirusom potrdili pri 14 oseb, eno okužbo so potrdili tudi v ZD Ribnica, pri osebi iz Kočevja. Dve osebi sta od drugod, in sicer iz Velikih Lašč in Žužemberka. Pri večini gre za prenos okužbe pri delovnem mestu, pri nekaterih pa izbvor okužbe ni znan.

»Stanje se ne izboljšuje. Na preizkušnji so naša potrpežljivost, solidarnost, prepričanja in vrednote. Ni enostavno, a naučiti se moramo polno živeti v novih okvirjih, ki jih narekuje ta čas. Ustavimo širjenje okužb, spremenimo rast in smer krivulje epidemije, le vsi skupaj lahko to uresničimo,« pravi Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje.

»Opažamo, da ljudje podcenjujejo simptome in znake, misleč da gre za navaden prehlad, dokler se stanje ne poslabša. V tem tednu smo ponovno imeli več primerov, ko so ljudje šli na delo z glavobolom, kašljem, utrujenostjo, slabim počutjem … Vsak od simptomov in znakov kot so povišana telesna temperatura, kašelj, boleče žrelo, grlo, bolečine v mišicah, driska, izguba vonja ali okusa lahko pomeni okužbo s COVID-19. Če imate te znake, pokličite osebnega zdravnika ali v covid ambulanto in dobili boste navodila, kako ravnati, da se potencialna okužba ne širi naprej,« še poziva Hudobivnikova.

»Pazite nase in na druge, ostanimo zdravi.«

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki