fbpx
E-UTRIP
(Foto: FB ZD Kočevje)
Brez kategorije

Rezultati niso spodbudni, v Kočevju ponovno večje število pozitivnih testov na Covid-19

Iz ZD Kočevje sporočajo, da so včeraj opravili 37 testov. »Rezultati so kot zadnja dva dni nespodbudni. 10 oseb je pozitivnih na COVID-19. Pri skoraj vseh gre za prenos v gospodinjstvu, na delu ali visokorizičen stik z okuženo osebo. Sporočili so nam še za enega obolelega, ki so ga testirali v ZD Ribnica,« poročajo.

Včeraj so testirali tudi nekaj zaposlenih v ZD Kočevje, ki so bili negativni.
V sredo ponoči pa so opravili dva prevoza v bolnišnico, ob poslabšanju stanja pri COVID pozitivni osebi, eden od teh iz DSO Kočevje.

Iz DSO Kočevje poročajo, da so 41 stanovalcev premestili v belo cono in se počutijo dobro. Testirali so 12 stanovalcev in beležijo 9 novih okužb.

V znanju je moč!

»V ZD Kočevje bomo še naprej izvajali vse storitve za naše občane v največjem možnem, še varnem obsegu. Pomagamo pa tudi drugim! Danes z izobraževanjem in delitvijo znanja in izkušenj. Primož Velikonja je danes v sodelovanju z Zdravstveno fakulteto v Ljubljani izvedel online predavanje o Reanimaciji COVID-19 pozitivnega bolnika, ki se ga je udeležilo preko 250 udeležencev iz vse Slovenije!« z veseljem sporoča Polona Vidič Hudobivnik.

»Tudi v znanju je moč, ki nam lahko pomaga čez izzive, ki jih srečujemo! Pazite nase in na druge, obnašajte se odgovorno in ostanite zdravi!« še dodaja.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki