fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Občina

Redarska služba na terenu dobila okrepitev

Za zajezitev novega koronavirusa na Kočevskem je nujno, da spoštujemo navodila o zaščiti samega sebe in drugih. Razumemo, da morda zadnji ukrepi in usmeritve nekaterih še niso dosegli, predvsem starejših. Zato so se redarski službi na terenu pridružili tudi pripadniki Civilne zaščite Občine Kočevje, gasilci in drugi prostovoljci, ki opozarjajo na pravilno obnašanje na javnih prostorih in upoštevanje ukrepov za varnost celotne skupnosti. V teh dneh bodo predvsem opozarjali in osveščali, če pa bo prihajalo do namernega ignoriranja navodil ali nespoštovanja ukrepov, bo potrebno obvestiti tudi pristojne organe.

Poskrbimo torej za varnostno razdaljo do drugih. Po nujnih opravkih se odpravimo z obveznimi zaščitnimi sredstvi: masko ali ruto, ki prekrije predel ust in nosu, in rokavicami. Na to opozorite tudi svoje bližnje in pomagajte z osveščanjem. Spoštujmo navodila pristojnih služb in pripadnikov civilne zaščite ter tako poskrbimo, da ostanemo varni in zdravi! V primeru, da opazite večje kršitve, nam to lahko sporočite na elektronski naslov prijave.kocevje@gmail.com, ki ga redno spremljamo!

Ključne telefonske številke:

Informacije za občane v času epidemije: 083 821 762

Interventna oskrba občanov z živili in zdravili: 070 183 048     

ZD Kočevje – vstopna točka, odvzem brisov: 040 314 547
ZD Kočevje – informacije o koronavirusu: 040 524 849

Psihološka podpora v stiski: 040 314 564

Državni klicni center za informacije o koronavirusu: 080 1404

Katja Godeša, Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki