fbpx
E-UTRIP
FOTO: Občina Ribnica.
Aktualno Gospodarstvo Ribnica

Razsvetljena Ribnica

Ribnici bodo kmalu začeli prenovo in razširitev ulične razsvetljave v starem mestnem jedru kot uvod v celovito obnovo mestnega središča. Občina je pogodbo o prenovi razsvetljave sklenila s podjetjem Javna razsvetljava iz Ljubljane.

Osrednji del mestnega jedra, ki se razteza vzdolž ulice Škrabčev trg, in nekatera manjša robna območja mestnega jedra, ki se navezujejo na osrednji del-bodo zasijali. Podpisana pogodba je vredna nekaj več kot 277.000 evrov.

Podpisana pogodba je vredna nekaj več kot 277.000 evrov. FOTO: Občina Ribnica.

Vse nove ulične svetilke, skupaj jih bo 61, so predvidene kot klasične kvadratne laterne sodobnega videza v jekleni izvedbi in mat barvi.

Na razpisu dva ponudnika

Na občinski razpis sta se prijavili dve podjetji, poleg izbranega še podjetje Gregorič Elektromehanika. Slednje je ponudilo nekoliko nižjo ceno kot Javna razsvetljava Ljubljana, a je ta v dodatnih pogajanjih znižala ponudbo in bila izbrana kot najugodnejši ponudnik.

Prenova mestnega jedra je sicer predvidena v več fazah. Najprej namerava občina poleg razsvetljave urediti še klopi, koše in reklamne napise, ki kazijo podobo mestnega jedra, nato sledijo večja gradbena dela.

Eden večjih zalogajev bo ureditev Gallusovega nabrežja. Pred Miklovo hišo načrtujejo manjši trg, namenjen pešcem, parkirišča pa naj bi umaknili k pastoralnemu centru pri župnišču Ribnica in za Rokodelski center Ribnica.

Vsa dela potekajo pod budnim očesom in navodilih Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, saj je staro mestno jedro Ribnice razglašeno za kulturni in zgodovinski spomenik.

Vse nove ulične svetilke, skupaj jih bo 61, so predvidene kot klasične kvadratne laterne sodobnega videza v jekleni izvedbi in mat barvi. FOTO: Občina Ribnica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki