fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Zanimivosti & Zabava

Pust v Ribnici: Veselo od jutra do večera!

Po (pre)dolgem času je končno prišel trenutek, ko smo se mask celo razveselili. V Ribnici je bilo pestro od jutra do večera. Začelo se je z zabavo za najmlajše, zvečer pa so prišle na vrsto maškare mlade po srcu.

Okrog 10. ure zjutraj je Ribnica oživela. Miške, zajčki, srnice, princeske in vitezi so v spremstvu staršev hiteli proti parkirišču Miklove hiše. Kdo je bil bolj vesel, je težko trditi. Malčki, ki so se oblekli v svoje najljubše kostume? Ali starši, ki so otroke končno lahko kam peljali?

Množica se je preselila pod oder in težko pričakovala nastop Vile Eksene. Na oder so nato prihajali pravljični in risani junaki in z raznoraznimi norčijami naredili uvod v zabavo. Malčki so veselo plesali v ritmih znanih otroških uspešnic. Zavrteli so se tudi starši, kdo od njih pa ne pozna tiste znane “Ole majole”.

Po zabavi, ki je razveselila najmlajše in ko so si ti privoščili popoldanski počitek, je za “dvig morale” poskrbelo Pustno društvo Goriča vas. 30.let mlado društvo vabi, da si ogledate njihovo razstavo fotografij. Spomine na pretekla pustovanja lahko obujate na poti od Miklove hiše pa vse do Rokodelskega centra.

Ribniška dekleta pa so imela včeraj pripravljene robčke. V Ribnico so namreč prišli kurenti. Navihani Koranti Lancova vas, so sicer s seboj prinesli čudno vreme, a toliko več veselja. Končno se je na ulice vrnila zabava, vrnili so se nasmejani obrazi in edine maske, ki prinašajo veselje.

Zabave željni so večer zaključili pod šotorom pri Rokodelskem centru. Šeme so razveseljevali Gadi. Kljub temu, da se marsikdo ni že dolgo zabaval, kako “zažurati” – ni pozabil.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki