fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Priljubljena trgovina zaprla svoja vrata

Konec julija je svoja vrata zaprla trgovina Ježek v Turjaškem naselju v Kočevju. Trgovino so čez poletje že zapirali, saj niso imeli delovne sile; tokrat je zaprtje dokončno.

»Enostavno ni šlo skozi,« nam je zaupala lastnica trgovine Tatjana Žagar. Ljudje smo spremenili nakupovalne navade, večje nakupe opravimo v večjih trgovskih centrih. Manjše trgovine pa že desetletje ali dve služijo za nakup v zadnjem trenutku oziroma za malenkosti.

»Trgovino bomo pogrešali. Vedno sem skočila po kakšno stvar ali dve,« nam je povedala stanovalka Turjaškega naselja, ki je bila zaman namenjena v trgovino. In ravno nakupovanje malenkosti je manjše trgovce, ki morajo na isti lokaciji tekmovati z velikimi, prisililo v zaprtje.

V Turjaškem naselju, ki je sicer zelo gosto poseljeno, se je na tem mestu zamenjalo že kar nekaj trgovcev. Trgovina je bila vedno dobrodošla, prodajalci in stranke so se med seboj poznali. Prav je prišla predvsem starejšim, ki nimajo možnosti prevoza do večjih ponudnikov, a prometa za obstanek je bilo premalo.

Trgovina Ježek sicer ostaja odprta v Osilnici in v Kočevski Reki.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki