fbpx
E-UTRIP
Aktualno Hrana Narava & zdravje

Pečena koruza

Mesec avgust je čas za pečeno koruzo. Ta priboljšek lahko pripravimo na žaru ali pa kar v kuhinjski pečici.

Potrebujemo:

– 1/4 skodelice zmehčanega masla

-1 žlica sesekljanega svežega peteršilja

-2 srednja stroka česna

– čajna žlička sesekljanega svežega rožmarina

-čajna žlička sesekljanega svežega timijana

-sol

-poper

– 4 mlečne koruze

Postopek:

Pečico segrejte na 200°C. V posodi zmešajte maslo, peteršilj, česen, rožmarin, timijan, sol in poper. Vsako koruzo namažite z zeliščnim maslom in jo zavijte v aluminijasto folijo. Položite jo na pekač in jo pečite dokler koruza ne postane mehka, približno 25 minut.

Pa dober tek!

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki