fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Narava & zdravje PR

Osvobodite se s pomočjo hipnoterapije

Velikokrat si želimo v življenju nekaj spremeniti. Kljub zavestnemu naporu in odločitvam se želene spremembe ne zgodijo. Kljub temu da vemo, da nam neko obnašanje ne služi – naj bo to način prehranjevanja, odnosi v službi ali pa različne razvade – se vedno znova ujamemo. Kako uberemo poti, ki nam ne služijo? Kaj je tisto znotraj nas, kar nas drži ujete v starih načinih obnašanja?

Znani psiholog C.G. Jung je nekoč izjavil: »Dokler nezavedno ne naredimo zavedno, nas bo to vodilo, in mi bomo temu rekli usoda.« Kako se torej podati na pot ozaveščanja tistega v nas, kar nas ustavlja, da bi živeli življenje, kot ga čutimo, da je pravo za nas? Prvi korak je vsekakor zavedanje, da tisto, kar je zunaj, je le odsev naše notranjosti, in da se prava sprememba začne, ko začnemo gledati navznoter. Tu je točka moči. In beseda “znotraj” je dobesedno znotraj našega telesa. Naši nezavedni spomini in programi so naloženi v celicah našega telesa. Ter, kot znanost ugotavlja danes, to niso samo naši spomini in programi, temveč tudi modrosti in travme naših prednikov. Naše nezavedno ima neverjetne sposobnosti pomnjenja in procesiranja ogromne količine podatkov z bistveno večjo hitrostjo kot zavedni um.

Samo pomislite, kako se lahko pripeljete z avtom iz Ljubljane v Kočevje na t.i. podzavestnem avtopilotu, brez posvečanja pozornosti pedalom za zavore ali volanu, medtem ko je naša zavest povsem prevzeta z drugimi mislimi. Slaba stran tega neverjetno sposobnega računalnika nezavednega uma pa je, da so na njem (poleg koristnega programa, kot je na primer vožnja avta ali pomivanje posode), naloženi programi, ki so nam včasih služili, sedaj pa nam povzročajo težave. Morda je bilo v otroštvu nujno, da smo se priučili biti tiho in neopazni, danes pa življenje od nas zahteva, da se jasno izrazimo in povzdignemo glas, pa tega kar ne zmoremo.

Prevzemite nadzor nad svojim življenjem

Kje torej začeti? Kako prevzeti nadzor nad krmilom svojega življenja? Brez preusmeritve vsaj dela pozornosti iz sveta zunanjih dražljajev v svet notranjih občutkov in misli ne bo šlo. Posvetiti je potrebno čas in energijo predanemu ozaveščanju naših glavnih ponavljajočih se misli, ter predvsem občutkom v telesu, iz katerih se te misli porajajo. Veliko lahko naredimo sami, vendar je smiselno v določenih trenutkih poiskati pomoč, če želimo vstopiti še globlje. Eden izmed mnogih načinov stopanja na pot notranje celovitosti je spreminjanje prepričanj v stanju globoke sproščenosti, t.i. alfa stanju uma. Ko se naši možganski valovi upočasnijo, kar se tudi sicer dogaja npr. pred spanjem ali ob gledanju televizije, so spremembe podzavestnih prepričanj lažje in trajnejše. Na ta način se bomo na hitrejši način osvobodili spon starih programov in zaživeli iz svoje notranje moči.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki