fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava & zdravje Zdravje

Oseba iz Kočevja zaradi koronavirusa pristala na infekcijski kliniki!

IZ ZD Kočevje sporočajo, da se je štirim osebam, za katere se je izkazalo, da so okuženi s koronavirusom, v začetku tega tedna iztekla karantena. Na Kočevskem imamo sedaj še 4 potrjene primere, med katerimi so trije iz ene družine, kjer je šlo za prenos med družinskimi člani, četrta oseba pa je trenutno zaradi hujšega poteka bolezni na infekcijski kliniki. Zaskrbljujoče je, da pri nikomur ni znan prvotni izvor okužbe.

Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje, pravi, da dnevno testirajo od 15 do 20 oseb. Od petka niso zaznali več novih okužb, kar je vsekakor zelo spšodbudna novica. Poleg brisov pa med tednom deluje tudi Covid ambulanta, ki se nahaja na vstopni točki, ter pediatrična klinika.

Osnovnošolci iz Livolda kmalu v šolske klopi

Kot smo poročali so osnovnošolci podružnične šole Livold zaradi potrjenega primera v celoti pristali v karanteni. Slednja se jim izteka z jutrišnjim dnem, učenci bodo tako v naslednjem tednu že greli šolske klopi.

Komu jemljejo brise?

Na vstopni točki v ZD Kočevje jemljejo brise le osebam, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v Kočevju. Poleg napotenih oseb za testiranje s strani zdravnikov na tej točki opravljajo tudi samoplačniške brise na Covid-19.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki