fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava & zdravje Novice Politika Zdravje

Od danes na voljo vloga za prijavo na cepljenje proti Covidu-19

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes sporočil, da je na spletni strani e-uprave uspešno naložena vloga za oddajo prijave za namen cepljenja proti novemu koronavirusu. Vlogo je možno oddati preko kvalificiranega digitalnega potrdila ali pa tudi brez tega. Namen vloge ni postavljanje v vrsto za cepljenje, temveč na podlagi prijav želijo predvsem preveriti, kolikšen je interes za cepljenje med prebivalstvom.

Vlogo so na ministrstvu za javno upravo pripravili na prošnjo ministrstva za zdravje. Po besedah Koritnika je priprava enostavna, saj zahteva zgolj osnovne podatke. Vloga je brezplačna.

O nadaljnjih postopkih v zvezi s cepljenjem bodo vse zainteresirane obveščali preko elektronske pošte, zato je ta podatek v prijavi obvezen. Priporočljiva, vendar neobvezna, pa je tudi oddaja telefonske številke, na katero bodo obvestila prihajala v obliki SMS-a.

Vloga se nahaja na tej povezavi.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki