fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno

NK Ribnica: »Rezultati pridejo s trdim delom in zna se zgoditi marsikaj«

Nogometni klub Ribnica je mlad, a že zelo živahen klub, ki se lahko pohvali z rastočim številom vpisanih otrok, predanimi trenerji in trdim delom, ki poteka na in ob igrišču. Z več kot 95 včlanjenimi otroki v različnih selekcijah od vrtčevskih otrok do selekcije U17, klub daje mladim priložnost, da razvijajo svoje talente in se učijo vrednot, kot so ekipni duh, trdo delo in vztrajnost.

»Rezultati pridejo s trdim delom,« potrdijo v NK Ribnica. Lanskoletna ekipa U17 se lahko pohvali z nazivom dvakratni državni prvaki. Veseli so, da je letošnji vpis presegel pričakovanja, kar vodstvu kluba daje še dodatni zagon. In prav je, da nekaj besed namenimo tistim, ki skupine mladih športnikov in športnic motivirajo na treningih in tekmah.

»Trenutno imamo v klubu pet trenerjev. Najmlajše vrtčevske otroke trenira Barbara Bojc, diplomirana kineziologinja, rojena za delo z otroki in čudovita trenerka. Otroke dvakrat tedensko pobira v vrtcu, starši pa jih po treningu pridejo iskat v ŠC Ribnica. Selekcijo U9 trikrat na teden trenira Dejan Centa, ki je prav tako odličen trener in nadarjen za delo z otroki. Novost v letošnji sezoni je, da selekcijo U11 trenira Grgurič Lado, predsednik kluba in vodja trenerjev. Sicer je Lado trener selekcije U19 in U17, vendar se je letos odločil, da bo poleg mladincev pod svoje okrilje vzel še selekcijo U11. Za selekcijo U13 in U15 skrbi trener dr. Anton Poje, ki je prav tako predan treniranju in delu z mladimi. Na pomoč priskoči tudi trener Primož Košir, ki pokriva in nadomešča trenerje, če je kdo odsoten, če kdo zboli ali se kdaj kakšna tekma pokriva. Tudi Primož je predan delu z mladimi,« odgovarjajo v klubu.

Otroci z veseljem prihajajo na treninge in ob pogledu na stadion v Obrtni coni Ugar je res živahno. Po krompirjevih počitnicah pa se selijo v dvorane (ŠC Ribnica, Dolenja vas, Velike Lašče), kjer bodo predvidoma do aprila.  Ko je vreme spet toplo, se preselijo na stadion in zunanja igrišča v okolici Ribnice – Nemška vas, Dolenji Lazi, Grič.

»Večni problem bodo najbrž termini za treninge v dvorani, ki nam jih primanjkuje. Pa najbrž ne samo nam, tudi drugi klubi se soočajo s to problematiko.«

Na treninge pride tudi nekaj otrok iz Loškega Potoka, Velikih Lašč in Kočevja, ki jih starši 3x tedensko vozijo v Ribnico, kar je vredno pohvale, povedo v klubu.

Nogomet je lep šport, ki združuje. Izven zelenic in dvorane se ohranjata lojalnost in prijateljstvo. Nogomet že dolgo ni več samo v domeni fantov, v NK Ribnica so včlanjena tudi tri dekleta, ki so se odlično vklopila v ekipo fantov. Ena izmed njih tudi že obiskuje Regijske centre pod okriljem NZS za dekleta.

»Bistvo našega programa je, da otrokom ponudimo veliko mero gibanja ob učenju nogometa in futsala. Ob trdem delu, tako v klubu, kot obvezno individualnem pa se zna zgoditi marsikaj,« lepo zaključijo ribniški nogometaši.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki