fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kronika Narava Ribnica

Močan veter povzročil nemirno noč, brez elektrike številna gospodinjstva

Včerajšnji dan se je zaključil z močnim vetrom, ki je vztrajal tudi ponoči. Arso je za naše območje izdal rumeno opozorilo. Kot je razvidno iz njihove sheme, opozorilo velja do današnjega večera. Sunki vetra so (in ponekod še) dosegli od 50 do 70 km/h.

Prebudili smo se v mirno, sončno jutro z relativno prijetnimi temperaturami. Stekla na avtomobilih niso bila zamrznjena, prihranjena nam je bila prva jutranja rekreacija- čiščenje zmrzali. A noč – in še prej večer- sta bila precej neprijetna. Zaradi vetra, ki je v sunkih dosegal tudi 70 km/h, se je marsikdo bal, če bodo na strehi ostali vsi strešniki. Na oknih so se tresle rolete, prevračalo je zabojnike za smeti, podiralo obcestne znake in tudi ruvalo drevesa.

Kot je razvidno iz strani Uprave za zaščito in reševanje RS, intervencij ni bilo. » Največ dela so imeli delavci komunale in cestnega podjetja, ki so pobirali prevrnjene znake, « nam je v telefonskem pogovoru povedal Luka Butala, poveljnik PGD Kočevje. Vetroloma, na srečo ni bilo. Ob včerajšnjih sunkih, je morda kdo pomislil na vetrolom izpred štirih let, ko je močan veter vztrajal 36 ur. Na našem koncu je takrat padlo milijon kubičnih metrov dreves.

Brez elektrike 3676 odjemalcev

Nevšečnost pa je povzročil tudi nenačrtovan izpad električne energije. Zaradi napake na električnem omrežju je bilo v izpadu 30 transformatorskih postaj, poroča Uprava za zaščito in reševanje RS. Transformatorji sicer oskrbujejo skupno 3676 odjemalcev iz Ribnice in okolice.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki