fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Ribnica

Koncertni dogodek leta to stran Turjaka, med Kolpo in Krko

Še posebej zadnji mesec, sodraška dolina in z njo seveda tudi širša okolica, izžareva pred koncertnim dogodkom leta, ko bo v soboto, 23. februarja, s pričetkom ob 19. uri. Oder v sodraški športni dvorani bo vsaj za dve uri zasedel tenorist Aljaž Vesel z gostjama, mezosopranistko Gabriello Colluto in s skladateljico Nino Šenk. Aljaža bo spremljal 30-članski orkester Ton Der Jungend, kateremu dirigira njegov soustanovitelj Andrej Vesel. Nadarjeni glasbeniki prihajajo iz 16-ih držav in vsi so dobitniki prestižnih mednarodnih nagrad.

»Seveda smo bili navdušeni z Aljaževo interpretacijo glasbe v Sodražici ob 200-letnici naše osnovne šole in takrat se mi je porodila ideja, da bi lahko ob priliki nastopil s še enim Veselom. To bo Andrej Vesel, moj nečak, prav tako vrhunski umetnik z Dunaja, sicer rojen v Zagrebu,« je povedal Franc Vesel – Aco.

30-letni Aljaž Vesel, ki smo ga (kot tudi Andreja Vesela) bolj ob blizu predstavili v decembrski številki našega časopisa Krošnjar, je ribniški dolini zdaj že dobro poznan. Sodražan, tenorist, ki nastopa po Evropi in se pomembno uveljavlja, je lani že potrkal na vrata znamenite milanske Skale, trenutno pa se dogovarja za dveletno operno sodelovanje v Nemčiji. Dejal je: »Ko je do mene prišla novica, da je še nekje en Vesel, ki se profesionalno ukvarja z glasbo in ima korenine v mojem rodnem kraju, sem bil zelo pozitivno presenečen.« Zadovoljstva pred nastopom ni skrival niti 27-letni Andrej Vesel: »Večina glasbenikov si silno želi nastopa pred svojo publiko, ljudmi, ki jih poznajo in jih imajo radi. To je hkrati poseben občutek in odgovornost.«

Aljaž Vesel

Ideja o koncertu dveh uveljavljenih umetnikov je padla na plodna tla, prisluhnili so ji Občina Sodražica, Turistično društvo Sodražica, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ribnica, Javni sklad za kulturne dejavnosti Ribnica, Radio Univox, Zavod Sena plus in Oktet Gallus. Izjemen dogodek bo dokazal, da sta kultura in umetniško ustvarjanje brezmejna in snujeta jezik, ki ga razume vsak. Cena vstopnice, 15 evrov v predprodaji in 18 evrov na dan koncerta, bo zagotovo k enkratnemu kulturnemu projektu privabila slehernega izmed nas.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki