fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Kljub simptomom okužbe gredo na delo in se družijo

V petek in tekom vikenda so v ZD Kočevje testirali 36 oseb. V petek, 4. 12., so jih opravili 15, od katerih se je izkazalo, da je bila kar tretjina, to je 6 oseb, pozitivnih na koronavirus. Štirje prihajajo iz območja Kočevja, eden iz Kostela in eden iz Osilnice. Testirali so tudi 14 zaposlenih v ZD Kočevje, ki pa so bili vsi negativni.

V soboto so bili rezultati nekoliko bolj spodbudni, saj sta od dvanajstih oseb bili pozitivni le dve. Obe prihajata iz gospodinjstva, kjer je bila že potrjena okužba s Covid-19.

Včeraj pa so testirali 9 oseb, štiri so bile pozitivne. »Pri treh gre za prenos okužbe od znanega vira, pri eni osebi vir okužbe ni znan,« pravi Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje. Na ta dan so testirali tudi 12 zaposlenih, pri katerih pa je bil test negativen.

»Žal oboleli še vedno povedo, da so s simptomi in znaki šli na delo in da se dogajajo druženja. In smo ponovno v naslednjem krogu okužb. Vsi lahko prispevamo k zmanjšanju prenosa okužb in umirjanju epidemije. Obnašajmo se odgovorno in ostanimo zdravi,« poziva Hudobivnikova.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki