fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Narava & zdravje

Kdo bo novi direktor Zdravstvenega doma Kočevje?

»Na ta položaj sem prišel v luči spremembe strategije in reševanja konkretnih težav, da se je zadeva stabilizirala. Krizni management ne more delovati ves čas na dolgi rok, ampak je potrebno razdeliti operativo od strateškega upravljanja zdravstva. Mi bomo to naredili na način, da bom danes podal odstopno izjavo,« s temi besedami je na današnji novinarski konferenci svoj odstop napovedal Gregor Košir, direktor Zdravstvenega doma Kočevje.

Zbrane novinarje sta nagovorila župan Občine Kočevje Vladimir Prebilič in direktor Zdravstvenega doma Gregor Košir, v uvodnem delu sta predstavila trenutno stanje v zdravstvenem domu, ki je po njunih besedah dobro. Predstavila sta pot, kako se je zavod izkopal iz kadrovskega primanjkljaja in zaposlenim omogočil kvalitetnejše pogoje za delo, pacientom pa dostop do zdravniške oskrbe. (Članek o trenutnem stanju zavoda in načrtih za prihodnost je v pripravi).

V zadnjem delu srečanja pa je Košir napovedal svoj odstop, ki ga je uradno podal po srečanju z novinarji. »Odprl bom pot, da jeseni, počasi in brez pritiskov poiščemo novega direktorja, ki se bo še dodatno posvetil dodatnim zadevam. Na ta način se bomo lahko kot lokalna skupnost aktivneje ukvarjali s strateškim razvojem zdravstva, investicijami, predvsem pa to, da bomo dosegli konkurenčnost primarnega zdravstva,« je povedal Košir, ki se vrača na mesto podžupana. Dodeljeno mu bo specifično področje pokrivanja zdravstvene mreže v Kočevju.

Košir je poudaril, da je bilo narejeno ogromno delo, ki je potekalo zelo intenzivno in je vključevalo ogromno deležnikov. »S tem, ko bomo vključili nekoga, ki bo delal na operativi, da se mi lahko posvetimo drugim izzivom. Želimo prerazporediti moči, da ne bo cela skrb samo na direktorju, s tem znanjem bomo lahko delali na več točkah.« Dodal je, da ga čaka veliko izzivov povezanih z reševanjem zdravstva, ki jih samo kot direktor zavoda ne bo mogel naslavljati.

»To ne pomeni, da je kaj kritičnega. Zdravniki so v prihodu. Za 9 zdravnikov nepovratno, za dva praktično potrjeno. Postopek teče. Gre se za to, da moramo narediti korak višje.« Objavili bodo razpis, poiskali primernega kandidata. »Najkasneje do konca oktobra bo vse znano. Razpis bo javen in si seveda želimo čimbolj kvalitetnih kandidatov. Med vrsticami pa lahko rečem, da ne gremo nepripravljeni v takšen proces,« je namignil župan.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki