fbpx
E-UTRIP
Janko Veber, kandidat za župana Občine Kočevje.
Aktualno LOKALNE VOLITVE 2022 Novice Volitve2022novice

“Kako se boste kot župan Občine Kočevje lotili reševanja romske problematike?” Odgovarja Janko Veber

Že leta jo opažamo, pišemo, opozarjamo in, kar je najbolj pomembno in hkrati najbolj problematično – tudi živimo. Romska in zdravstvena problematika sta v Kočevju najbolj zaznani in – verjetno posledično – tudi prioritetni v veliki večini programov županskih kandidatov za Občino Kočevje. O romski problematiki smo se pogovarjali tudi z ministrico za notranje zadeve, Tatjano Bobnar (intervju bomo objavili v kratkem), kako pa se bodo z njo spoprijeli v primeru županovanja pa smo povprašali vse kandidate za župana oziroma županjo Občine Kočevje. Objavili bomo odgovor vsakega kandidata posebej, glede na volilno številko. Torej, naše vprašanje se je glasilo:

Kako konkretno se boste kot župan Občine Kočevje lotili reševanja romske problematike?

Volilna številka 6, Janko Veber

»Sem nekdanji župan, ki je bil ovaden zaradi aktivnega reševanja romske problematike v primeru Strojanov. Na podlagi teh izkušenj je v programu SLOGE ZA SKUPNO DOBRO predvidena ponovna organiziranost Narodne zaščite po krajevnih skupnostih, kjer bo organizirano pravočasno obveščanje o dogajanjih in usklajevanje o pravočasnem ukrepanju za obvladovanje razmer. Kot župan bom sprotno reševal romsko problematiko preko romskega svetnika v Občinskem svetu, ki mora prevzeti svoj del odgovornosti za romsko problematiko, na katero opozarjajo krajani. Naslednja stopnja je komisija za romsko problematiko, ki bo sestavljena iz predstavnikov krajanov, centra za socialno delo, policije, redarjev in svetnikov v OS. Občina mora imeti svojo stanovanjsko politiko, da se ne bo dogajala »Kočevska rezidenca« in drugi podobni primeri po naseljih.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki