fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo & Politika

Furs ponovno svari pred prevaranti

Finančna uprava RS (Furs) ponovno opozarja na poskuse prevar z lažnimi elektronskimi in sms sporočili. Sporočilo glede preplačila davka je videti, kot da je pošiljatelj Furs, kar pa ne drži. Zavezance pozivajo k previdnosti. “Ne nasedajte, ne odgovarjajte nanje in predvsem nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov,” so zapisali.

Poudarili so, da Furs od zavezancev nikoli ne zahteva, da vnašajo svoje osebne podatke ali podatke o transakcijskih računih v spletne povezave ali sms sporočila. To je vsekakor znak, da gre za prevaro, so zapisali.

Zavezancem svetujejo, naj sporočila izbrišejo in naj nikamor ne vpisujejo nobenih podatkov. V primeru, da je že prišlo do finančnih transakcij in je zavezanec oškodovan, pa naj to takoj prijavi policiji.

Svoje podatke glede stanja plačil in obveznosti do Fursa lahko vsak v vsakem trenutku preveri na portalu oz. v mobilni aplikaciji eDavki. V primeru vprašanj je na voljo klicni center, za fizične osebe na številki 08 200 1001, za pravne pa na številki 08 200 1003.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki