fbpx
E-UTRIP
Foto: Boštjan Majcen.
Aktualno Kočevje Šport Zanimivosti & Zabava

(FOTOREPORTAŽA) Iz zakulisja: WTT Kočevje 2023

Kočevje je v ponedeljek pozdravilo več kot 30 igralk tenisa, ki se udeležujejo mednarodnega turnirja WTT Kočevje 2023, ki bo potekal do 11. junija. Dogodek je izjemnega pomena za lokalno skupnost. In ker se organizatorji zavedajo, da se dober glas sliši v deveto vas, so se na turnir zelo dobro pripravili. Igralke bodo namreč na koncu podale oceno turnirja, in kot kaže, so z izvedbo izjemno zadovoljne. Ponagajala je zgolj višja sila v obliki dežja. Sodelavci Teniškega kluba Kočevje so nas popeljali “v zakulisje” dogajanja.

Na sprejemu sta igralke pričakali Lana in Katarina, ki skrbita za vso dokumentacijo in prijave na pristojne organe. Za igralke sta dosegljivi praktično ves dan in predstavljata srce organizacije.

Lana in Katarina.

Glavni nadzornik turnirja je Peter Mandl. Njegova funkcija obsega organizacijo treningov in tekmovanj. Avstrijec, ki je navdušen nad organizacijo turnirja, usklajuje tudi sodnike.

Peter Mandl.

Glavno besedo pri turnirju pa ima direktor WTT Kočevje 2023 Ivan Gabrič, ki je vezni člen med vsemi udeleženci. Na prizorišču mora biti prisoten ves čas tekmovanja. “Stopili smo skupaj. In to se opazi, igralke so navdušene, kako je vse izpeljano na visokem nivoju. Za nami je trdo delo, upam, da vreme zdrži. Veseli smo vsakega gledalca, ki se je in se še bo udeležil turnirja. V Gaj smo povabili tudi šolarje, da si med uro telovadbe ogledajo tekmovanje. Na naših igriščih se namreč igra vrhunska igra. Ta turnir je priložnost, da nagovorimo čim več mladih, kako lep šport je tenis. Na koncu se moram zahvalit Agenciji U3P, brez te mlade in izjemno sposobne ekipe deklet ne gre, ” je povedal direktor.

Na igrišču glavno vlogo prevzema David Južnič, namestnik direktorja. Usmerja treninge tekmovalk in skrbi za dobro izpeljano igro.

Ivan Gabrič (levo).

Za dobro počutje in zdravje tekmovalk skrbita študentki fizioterapije Hana Žagar in Kim Ameršek. “Prvič sem prisotna na tako velikem športnem dogodku in vesela sem, da se ta odvija v mojem domačem okolju. Ta izkušnja mi bo res veliko prinesla,” nam je povedala bodoča fizioterapevtka.

Hana Žagar.

Nepogrešljiv del ekipe je tudi Ivan Struna, ki napenja loparje. “Vesel sem, da nam je vreme le prizaneslo in da dekleta lahko igrajo,” je povedal Struna. Delo ima praktično od jutra do večera, a je kot strasten tenisač izjemno ponosen, da lahko sodeluje v tako pomembnem projektu.

Ivan Struna.

Igralke, ki prihajajo iz celega sveta, so navdušene nad dejstvom, da imajo na voljo športno dvorano za ogrevanje pred tekmami. Tu imajo na voljo vse pripomočke, da se lahko kvalitetno pripravijo na tekmovanje.

V prostorih za počitek jim je na voljo sladka in zdrava osvežitev, video igre in televizija. Tekmovalke in ekipa z veseljem uporabljajo tudi KOLU. Za daljše razdalje so jim na voljo vozniki, za avtomobile pa je poskrbela Avtohiša Randelj.

V teh dneh Gaj res diha s tenisom.

Gre za izjemen in najdaljši športni dogodek v zgodovini Kočevja. Ta pomemben projekt je rezultat sodelovanja Teniške zveze Slovenije, Teniškega kluba Kočevje in Agencije U3P. Dogodek, ki poteka pod okriljem Mednarodne teniške zveze, je omogočen s strani Občine Kočevje, ki je tudi glavni sponzor turnirja z nagradnim skladom v višini 15 tisoč ameriških dolarjev. K projektu so pristopila številna lokalna podjetja in tekmovanje sponzorsko podprla. sponzorji. Turnir so podprli tudi Javni zavod za šport Kočevje, Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje ter KCK.

Vabljeni v Gaj!

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki