fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Kronika

Delavci Melamina bodo v času sanacije dobili plače

Pred kamere so danes stopili župan Kočevja dr. Vladimir Prebilič, direktor podjetja Srečko Štefanič in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Počivalšek je uvodoma izrekel sožalje svojcem in obljubil pomoč s strani države.

Pomembno je, da v podjetju čim prej pridejo do ocene škode, je poudaril. Država lahko pomaga vsem, ki jih doleti industrijska nesreča. “Iz tega naslova lahko utrpimo do 100 odstotkov škode,” je dejal. Tu gre za gradbeno škodo, škodo ob izgubi dohodkov in škodo delavcem, ki ne bodo mogli na delo, je na tiskovni konferenci pred podjetjem povedal Počivalšek.

Melaminu bosta priskočili na pomoč SID banka in Slovenski podjetniški sklad, v času sanacije bodo delavcem zgotovili plače. Že v prihodnjem tednu je obljubljena prva pomoč.

Občina je odpovedala vse prihajajoče dogodke. Delavci lahko računajo na enkratno pomoč. Občina je že v stiku z Rdečim križem.

Na objektu trenutno poteka popis škode, je povedal Štefanič. Dobavitelji in kupci so že obveščeni o trenutni situaciji.

Zdaj pa iščejo rešitve, kako naprej. “Položaj rešujemo tako s partnerji kot s konkurenco. V takih časih si namreč tudi pomagamo,” je dejal. Ker gre za visoko tehnologijo, proizvodnje ne bodo mogli preseliti drugam. “Tu ni čarobne paličice,” je dodal.

“Delavci so večinoma na čakanju, en del pa je prisoten pri zagotavljanju vseh podatkov in servis zunanjim inštitucijam, ki prihajajo in ocenjujejo škodo. Do ponedeljka ali torka bomo imeli vse podatke, da bomo lahko zaprosili za pomoč iz evropske skupnosti,” je še povedal. Dodal je, da so danes bile izplačane plače z vsemi dodatki.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki