fbpx
E-UTRIP
Odškodnina za prometno nesrečo.
Izpostavljeno Kronika

Decembra v prometnih nesrečah umrlo šest ljudi, policisti pozivajo k previdnosti

V letošnjem decembru je doslej na slovenskih cestah življenje izgubilo že šest ljudi, lani v istem obdobju pa štirje. Samo v zadnjih prazničnih dneh med 22. in 26. decembrom so policisti obravnavali kar tri prometne nesreče s smrtnim izidom. Da bi bili preostali praznični dnevi veseli, ne žalostni, so s policije pozvali k varni udeležbi v prometu.

V podaljšanem koncu tedna so policisti obravnavali tudi osem prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženci huje poškodovani.

Ugotovitve policistov kažejo, da je bila večina prometnih nesreč povezana z neprilagojeno hitrostjo, odvzemom prednosti in nepravilnim prehitevanjem, nekatere s slabšim psihofizičnim stanjem in utrujenostjo voznikov, hujše posledice pa bi v nekaterih primerih lahko preprečila uporaba varnostnih pasov.

Policisti zato voznike pozivajo, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, saj je cestišče na izpostavljenih delih lahko spolzko. Znova opozarjajo tudi na obvezno uporabo varnostnih pasov, ki lahko v ključnem trenutku rešijo življenje.

Predvsem v temnejšem delu dneva naj bodo vozniki pozorni na pešce in druge šibkejše udeležence v prometu. Kljub zimskemu času je namreč v prometu veliko voznikov e-skirojev in kolesarjev. Slednje pozivajo, da poskrbijo za lastno varnost, voznike motornih vozil pa opozarjajo, da morajo računati na njihovo pristnost v prometu in temu ustrezno prilagoditi način vožnje.

V zadnjem tednu letošnjega leta se bo v mestnih središčih odvijalo več prireditev, na katerih bodo obiskovalci uživali tudi alkohol, zato znova pozivajo k njegovemu odgovornemu uživanju, še posebej pa opozarjajo, da alkohol ne sodi za volan. Če ste uživali alkohol, si zagotovite varen prevoz domov in tako poskrbite za svojo varnost in varnost drugih, dodajajo na policiji.

V prihajajočih dneh bodo veliko pozornosti namenili urejanju prometa tam, kjer lahko pride do večjih prometnih zamaškov, pomemben del aktivnosti pa bo namenjen nadzoru voznikov, pri čemer bodo predvsem preverjali, ali ti spoštujejo omejitve hitrosti in v kakšnem psihofizičnem stanju sedajo za volan.

Kot so ob tem še sporočili s policije, je letos na slovenskih cestah skupaj umrlo 84 ljudi, toliko jih je v tem obdobju umrlo tudi lani.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki