fbpx
E-UTRIP
Direktorja danes nadomešča dobermanka Ruby.
Aktualno Foto & video Na današnji dan Zanimivosti & Zabava

Danes praznujejo naši najboljši prijatelji

26. avgust je za marsikoga čisto navaden dan, eden izmed tistih zadnjih brezskrbnih za šolarje in eden izmed zadnjih za ljubitelje višjih temperatur. Za lastnike psov pa vendarle ni “samo” to. Danes je namreč že vse od leta 2004 mednarodni dan psov. Predlagala ga je ameriška aktivistka za pravice živali Colleen Paige, služil pa naj bi opominjanju, da si vsak pes na svetu zasluži dobro življenje in v ljudeh spodbudil zavedanje, da so posvojeni psi iz zavetišč prav tako čudoviti življenjski sopotniki.

Đorđ.

Izvor človekovega najboljšega prijatelja sega že v davno prazgodovino. Ljudje in psi so si dolga stoletja delili vse – hrano in življenje, vsa ta leta so psi zagnano pomagali človeku pri lovu in varovanju živine, opravljali so tudi vlogo vodnikov, čuvajev hiš in stanovanj, smetarjev, vojnih tovarišev … Danes pa so psi predvsem človekovi družabniki.

Diva.

V zadnjih letih v Sloveniji beležimo porast števila registriranih psov. Leta 2020 je bilo namreč registriranih okoli 238.000 psov, leto kasneje pa že okoli 7.000 več. Leta 2019 je bilo v registriranih okoli 232.000 psov.

Ares.

Glede na register psov je v Sloveniji prijavljenih 338 različnih pasem, po podatkih Kinološke zveze Slovenije pa so med pasmami še vedno najbolj priljubljeni nemški ovčarji, sledijo pa španjeli Cavalier King Charles in borderski ovčarji. Edina slovenska avtohtona pasma psa je kraški ovčar ali kraševec.
Po podatkih revije Moj pes je bilo v zadnjih treh letih v Sloveniji najbolj priljubljeno ime za psičke Luna, za pse pa Medo.

Ajša in Stela.

Pri nas so dobrodošli

Prav vsi naši zaposleni so lastniki (vsaj enega) psa, tako da so slednji pogosto tudi glavna tema naših pogovorov ob malici ali kavi, občasno pa sodelujejo tudi pri nastajanju kakšnega članka. S svojo energijo, zvestobo in hvaležnostjo napolnijo tako prostore kot zaposlene.

Jack.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki