fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dom Kočevje Novice Občina Politika Zanimivosti & Zabava

Časovni trak kočevskega županovanja

Vsak izmed nas je že bil v zgornjih prostorih kočevske Občine, tam, v prvem nadstropju na levo… No, prav vsak pa verjetno le ni opazil stene v tistem velikem hodniku, kjer čakamo, da bomo poklicani v prostor na drugi strani prvih, drugih, tretjih, četrtih vrat… Stene, na kateri najdemo zanimiv »časovni trak« kočevskega županovanja.

Prvi občinski veljak je leta 1945 postal Ivo Vidoševič, ki je Kočevju »vladal« vse do leta 1952, ko je njegovo mesto za osem let prevzel Janez Rigler. Nato je na kočevsko oblast prišel Drago Benčina, leta 1967 pa Miro Hegler, ki je imel škarje in platno do leta 1974, ko ga je zamenjal Savo Vovk. Jože Novak je nato županski stolček grel do leta 1986, takrat pa ga je za le dve leti zamenjal Stane Letonja, njega pa prav tako za dve leti Alojz Eržen. Od leta 90 do 94 je Kočevje vodil Mihael Petrovič, ki pa ga je vse do leta 2010, torej, za celih 15 let, nasledil Janko Veber. Tako, pa smo prišli do aktualnega kočevskega župana, ki ga že 9 let podpira več kot 70 % Kočevarjev. In to zasluženo.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki